MERSİN - Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, seçimlerde söz verilen projeleri bir bir hayata geçirdiklerini belirterek, bünyesinde kütüphane, yemekhane, Cenaze İşleri Odası, Yönetim Odası, Toplantı Odası, Cem Salonu, Mutfak, Çok Amaçlı Salon ve Dersliklerin bulunduğu 1543 metrekare arazi üzerinde 535 metrekare kullanım alanına sahip 2 katlı Cemevi Projesinin inşaatına başlayacaklarını açıkladı.
Cemevi inşaatının önümüzdeki günlerde Sayağzı Mahallesinde başlayacağını açıklayan Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ‘Silifke Belediyesi olarak 120 bin nüfuslu ilçemizde, her bir vatandaşımıza eşit bir şekilde hizmet ulaştırmanın gayretini gösteriyoruz. Hiçbir ırk, dil, din ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin Alevi’siyle, Sünni’siyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle ve Türk’üyle bir olmalıyız. ‘Gelin canlar bir olalım ve beraber olalım’ anlayışıyla hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz.
İlçemizde yıllardan buyana sürekli söz verilir, gündeme getirilir fakat her zaman farklı sebep ve nedenlerden dolayı yapılamayan Cemevi sorununa artık son noktayı koyuyoruz. Bugüne kadar Alevi Kültür Dernekleri Başkanımız ve yönetimiyle sürekli irtibat halinde olduk. Proje çalışmalarımızın her aşamasından kendilerini haberdar ettik. Derneğimiz olduğu kadar Alevi vatandaşlarımızda çok heyecanlı ve inşaatın biran önce başlamasını istiyorlar.
Silifke’de hiç cem evi olmamakla birlikte, seçim vaatlerimizde yer alan bu projeyi ilçemizde var etmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Başkan yardımcılarımızdan tutunda teknik personelimize kadar herkes, gece gündüz demeden bu proje üzerinde emek sarf etti. Hepsinin emeğine ve yüreğine sağlık diyorum ’dedi.


‘ALEVİ VATANDAŞLARIMIZ TÜRK MİLLETİNİN AYRILMAZ PARÇASIDIR’
‘Milletimizin et ile kemik gibi ayrılmaz bir parçası olan Alevi kardeşlerimizin her zaman yanlarındayız’ diyerek açıklamasını sürdüren Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, ‘Alevilik; Türk kültürü ile İslam imanının aynı kapta ve ince bir denge içinde yaşanmasıdır. Alevilik; Türk kültürünü, günümüze zenginleşerek getirdiği gibi İslam imanını “gönül temizliği” temelinde ele almış, yobazlığa ve gericiliğe geçit vermemiştir. İmanı “sevgi” temelinde tanımlayan Alevi imanı, “kul hakkı”nı ön plana çıkararak insanın toplumla ve doğayla (yatay) ilişkisine dikkat kesilmiştir. Dindarlığın ölçüsünü ise kişinin imanını ikrarından sonra yatay ilişkisine göre değerlendirmiştir.
İşte bu yoldan çıkarak Alevi kardeşlerimizin kendilerine özgü inanç ve değerlerini yaşatmamız gerektiğini düşünüyor, Silifke Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduğumuzu ifade etmek istiyorum’ dedi.

Başka yerde yok! Başka yerde yok!


‘GELİN CANLAR BİR OLALIM, BERABER OLALIM’
Alevi vatandaşların burada ibadetlerini rahat bir şekilde yapabileceklerine de değinen Başkanvekili Altunok, ‘Yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Bizim hizmet anlayışımızda her zaman insan olmuştur. Her kesimden insanımızın mutluluğu, sosyal hak ve özgürlükleri bizim için önemlidir. Silifke Belediyesi olarak insanların mutlu olacağı her projeyi her hizmeti gerçekleştirmekten büyük mutluluk ve onur duyarız.  Silifke ve Silifkeliler olarak gönüllerimiz bir olduğu müddetçe aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyor, Cemevi Projemizin kentimize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE