Hedef 150 km. Hedef 150 km.

MERSİN - Erdemli Belediyesi, yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların talepte bulunması halinde acil ihtiyaçlarının Limon Çiçeği ekiplerince karşılanacağını duyurdu.

Erdemli'de, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda “Vefa Destek Grubu” oluşturuldu. Erdemli İlçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İlçe Jandarma Personelleri ve Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekipleri tarafından evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşların istekleri doğrultusunda temel gıda ve diğer ihtiyaçları adreslerine ücretsiz ulaştırılıyor. Ekipler tarafından 65 yaş üzeri kişilere bir ihtiyacı olup olmadığı soruldu. İhtiyaçlarını bildiren 65 yaş üstü bütün vatandaşların, evden çıkmamaları adına alışverişleri ekipler tarafından yapıldı ve adreslerine teslim edildi.

Bir İnsanlık Projesi: Limon Çiçeği

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, koronavirüs ile (COVID-19) mücadele kapsamında “Evde Kal” kampanyasına destek verdiklerini söyledi. Tüm dünyanın ciddi bir tehditle karşı karşıya olduğunu dile getiren Başkan Tollu, vatandaşlara daha fazla yardımcı olabilmek amacıyla ek hizmetler belirlediklerinin altını çizerek, salgın nedeniyle dışarıya çıkamayan ve talepte bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını Limon Çiçeği ekiplerinin yerine getirip adreslerine teslim edeceğini bildirdi. Koronavirüse karşı mücadele kapsamında gerekli tüm adımların atıldığını hatırlatan Tollu, ihtiyaç sahibi 65 yaş üstü vatandaşların da unutulmadığını vurgulayarak, “İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız Limon Çiçeği ve Vefa Destek Grubu ile iletişime geçip talepte bulundukları takdirde bir insanlık projesi olan Limon Çiçeği aracılığıyla ihtiyaçlarını giderip ivedilikle ulaştıracağız. 65 yaş üstü her gelen talebi değerlendireceğiz. Yaşlılarımız her zaman baş tacımızdır” diye konuştu.

“Başkan Tollu Her Zaman Yanımızda”

Alınan önlemler kapsamında evinden çıkamayan vatandaşlar evlerine kadar gelen hizmetten duydukları memnuniyeti paylaşarak, “Belediye Başkanımız Mükerrem Tollu, Limon Çiçeği projesi ile yıllardır bizleri yalnız bırakmadı. Ne zaman ihtiyacımız olsa yanımızdalar. Allah ne muradı varsa versin. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştular.