Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Akdeniz İlçesi’nin Kürkçü Mahallesi’nde 55 yıldır devam eden altyapı sorununu çözdü.

Kürkçü Mahallesi sakinleri yaşadıkları sokakta yıllardır süregelen kanalizasyon sorununun çözüme kavuşturulması amacıyla MESKİ’ye başvurdu. Vatandaşların talebine kısa sürede cevap veren ve sorunu gideren MESKİ, çalışmalar kapsamında 200’lük boru ile 1200 metre kanalizasyon ana hattı döşeyerek evlere kanalizasyon bağlantısı yaptı.

Vatandaşlardan Başkan Seçer’e teşekkür

Geçmişten gelen altyapı sorunlarının MESKİ tarafından kısa sürede çözüldüğünü söyleyen vatandaşlar,  MESKİ’nin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kanalizasyon sorunuyla ilgili yaptığı müracaatın ardından ekiplerin hemen çalışmalara başladığını söyleyen Kürkçü Mahalle Muhtarı Semral Şahin, “Mahallemizde 55 yıldır süren kanalizasyon sorunumuz vardı. Daha önce kendi imkânlarımızla fosseptik kuyuları açtırıyorduk. Yıllardır devam eden altyapı ve kanalizasyon sorunumuzdan dolayı MESKİ Genel Müdürlüğü’ne başvuru yaptık. Yaptığımız müracaatın ardından MESKİ ekipleri çalışmalara başlayarak sorunu hızla çözdü. Başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve MESKİ çalışanlarına teşekkür ederim” dedi.

Alaeddin Alkaç: “Aktif olarak sahalardayız”

Başka yerde yok! Başka yerde yok!

MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç toplamda 1200 metre uzunluğunda kanalizasyon hattı imalatı gerçekleştirdiklerini ifade ederek; “Göreve geldiğimiz günden bu yana aktif olarak sahalarda çalışmalarımızın başındayız. Vatandaşlardan gelen taleplere kayıtsız kalmıyoruz. Sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Kürkçü Mahallesi’nin de yıllardır süren kanalizasyon sorununu mesai arkadaşlarımla çözüme kavuşturduk. Yeni döşenen kanalizasyon hattı ile bölgedeki atık suları toplayarak, terfi merkezi vasıtasıyla Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi’ne iletiyoruz. Böylelikle hem mahallemiz hem kentimiz temiz ve sağlıklı bir çevreye kavuştu” dedi.