MERSİN - Kendi maskesini üreten Anamur Belediyesi Türkiye'ye ve dünyaya örnek teşkil etti.
Konu ile yakından ilgilenen, bizzat sahaya inerek maske dağıtımı gerçekleştiren, vatandaşlara sürekli olarak evde kalmaları konusunda çağrı da bulunan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç maske üretimi yapan kadınlara teşekkür ederek, diğer belediyelere de çağrı da bulundu.


Başkan Kılınç: "İki hafta önce başladığımız maske üretiminde ilçe nüfusumuzun üçte birinin ihtiyacını karşılayacak kadar maske ürettik. Ben öncelikle,Kurtuluş Savaşında olduğu gibi ülkesi her zora girdiğinde kollarını sıvayan Türk Kadınlarına teşekkür etmek istiyorum. Bu illet virüs ülkemize geldiği andan itibaren, sanat atölyemizde gönüllü kadınlar gecesini gündüzüne katıp maske üretiyorlar. Geldiğimiz süreçte ise ilçe nüfusunun üçte birinin ihtiyacını karşılayacak kadar maske ürettiler. Eminim ki en kısa zamanda çevre ilçelere maske göndermeye başlayacağız" dedi.


Belediye başkanlarına da bir çağrı da bulunan Başkan Kılınç: "Biz Anamur Belediyesi olarak örnek bir projeye imza attık. Dünya da ve ülkemizde maske sıkıntısı yaşanmaktadır. Deyim yerindeyse ulusal çapta tam bir maske savaşı yaşanmaktadır. Belediye başkanlarımıza çağrımdır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da belirttiği gibi 'Biz bize yeteriz.' Kendi maskemizi, kendimiz üretebiliriz" dedi.

Kent içi tarım Kent içi tarım