Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 4 katlı kavşak sözü verdi. Seçer ayrıca Müftü Vadisi Projesini de hayata geçireceklerini ve 73 yeni otobüs alacaklarını kaydetti.

Seçer’den 4 katlı kavşak sözü

Belediye Meclisi’nin 2020 Yılı 1. Olağanüstü Meclis Toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bazı ihaleleri durdurduklarını ancak pandemi sonrasında devam edeceğini dile getirdi. Seçer: “Genelge ile durdurmak zorundaydık. Önce bu pandemi sürecini bitirelim. Ama bunlar devam edecek. 4 battı çıktı projemiz var. Bir tanesi Forum köprülü kavşağı, diğeri Göçmen, diğeri GMK Bulvarı eski Devlet Hastanesi Karayolları bölgesi. Diğeri de Okan Merzeci Bulvarı’ndaki 201. Cadde kesişimi. Bu dönemde bitireceğimiz 4 köprülü kavşak. Meclis’e buradan da ilan ediyorum, bu 4 yılda yapacağım. Bir anlamda sözdür. Bakın Forum Katlı Kavşağı’nın projesi hazır, ihalesini bekletiyoruz. Pandemi süreci bitsin istiyoruz” dedi.

“Müftü Vadisi Projesi’ni hayata geçireceğiz”

Seçer, Mersin’de ilk kez Peyzaj Master Planı’nı hayata geçirdiklerini de sözlerine ekleyerek: “Şu anda 42 ayrı caddede ve Kültür Park’ta bitki envanterlerini çıkartıyoruz. Bunları haritalarda işlemelere devam ediyoruz. Müftü Vadisi Kentsel Tasarım Projesi var. Yeni DSİ Bölge Müdürümüz geçtiğimiz günlerde bizi ziyaret etti. DSİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapılacak bütün projeleri gözden geçirdik. Daha önceki dönemde muallakta görülen İnönü Bulvarı ile GMK Bulvarı arasındaki 960 metrelik kesimin yapım işini Büyükşehir Belediyesi’nin yapmasının önünü açtık. Daha önceden bir takım konuşmalar, uzatmalar olmuş. Biz onları yeniledik ve orada şu anda bir proje yapıyoruz. Çok güzel yürüme alanları, rekreasyon alanları, peyzajıyla beraber Müftü Vadisi Projesi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

“Pandeminin bitimiyle beraber tekrar otobüs ihalesine çıkacağız”

Hedef 150 km. Hedef 150 km.

Ulaşım ile ilgili yapılan çalışmalardan da söz eden Seçer: “Bazı ihaleleri iptal etmek zorunda kaldık. Biri metro, diğeri Tevfik Sırrı Gür Lisesi otopark ihalesi. 73 yeni otobüs alımı bitti, gerçekleşti, ihale süreci tamamlandı. Ancak pandeminin bize doğuracağı sonuçları göremediğim için ihaleyi iptal etmek durumunda kaldım. Pandeminin bitimiyle beraber tekrar otobüs ihalesine çıkacağız. Otobüs yerleşkesi Küçük Sanayi arkasında Toroslar’da devam ediyor. Yeni bir yerleşke yapıyoruz. 500 otobüs durağı yapımı devam ediyor” dedi.