Projeler hayata geçiyor Projeler hayata geçiyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in her fırsatta kadınlara tanıdığı pozitif ayrımcılık ile Büyükşehir bünyesine 121 kadın emekçi daha katıldı. Park ve Bahçeler ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde hem merkezde, hem de ilçelerde işe başlayacak olan kadınlar, Büyükşehir’in sorumluluk alanında bulunan cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda, park, bahçe ve yeşil alanlarda görevlerinin başına geçecek. İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi alarak, sözleşmelerini imzalayan kadınlar, verilen eğitimlerin ardından iş başı yapıp, kenti güzelleştirmeye başlayacak.

Büyükşehir’den kadın emeğine öncelik

Mersin için emek verecek olan kadınların 81’i, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde cadde, bulvar, sokak ve meydanlarda görevlendirilecek. 40 kadın personel ise Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda çim biçme, budama, çiçek ve ağaç dikimi, ilaçlama, gübreleme, toprak takviye-tesviye, parklarda genel temizlik ile çiçek, çim, ağaç sulama gibi işlerde çalışacak. Kadın personeller, 4 merkez ilçenin yanı sıra diğer ilçelerde de görev yapacak. Büyükşehir, bünyesine kattığı 121 kadın personele 8 saatlik İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verdi.

Çevre, park ve bahçeler ile ulaşımda kadın sayısı artıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in kadınlara her fırsatta sağladığı pozitif ayrımcılıkla belediye otobüslerinde, parklarda, bahçelerde, caddelerde, sahilde emek veren kadın personeller dikkat çekiyor. Başkan Seçer’in göreve geldiği 1 Nisan 2019’dan bu yana Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde 101, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde 148, Ulaşım Dairesi Başkanlığı bünyesinde de 49 kadın istihdam edilmişti. Yeni alınan 121 kadın personelle bu alanlardaki toplam istihdam sayısı 419’a ulaştı.

“Başkanımız’ın kadınlara verdiği öncelik sayesinde artık evde değil işimin başındayım”

İşe alınan personellerden Sultan Topal, 4 yıl önce Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne özgeçmişini bıraktığını fakat o zaman giremediğini belirterek, “Tekrar şansımı denedim ve Başkanımız sayesinde işe girişim oldu. Sözleşmelerimizi imzaladık, iş güvenliği eğitimlerimizi aldık. Başkanımız’ın kadınlara verdiği öncelik sayesinde artık evde değil, işimin başındayım. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kısa süreli işlere gidiyordum, sağlık güvencemiz yoktu”

Eşi yıllardır iş bulamayan 3 çocuk annesi Nilgün Daylam, işe girdiğini öğrendiğinde mutluluktan ağladığını ifade etti. Daylam, “Kısa süreli işlere gidiyordum. Sağlık güvencemiz yoktu ama şu an en azından attığımız adımlarda sağlık güvencemiz var. Çok mutluyuz, Başkanımız’dan Allah razı olsun. Çocuklarıma bir güvence getireceğim, çocuklarıma bir katkım olacak” diye konuştu.

Kadın personeller kendilerine sunulan fırsattan memnun

Tarsus’ta yaşayan ve daha önce tarımda çalıştığını ve iş güvenliği olmadığı için sigortalı iş aradığını belirten Serpil Çapar, “İki çocuğum var, biri lisede biri ortaokulda okuyor. Evim kira olunca sadece eşimin çalışmasıyla geçinemiyoruz. Ben de yardımcı olmak istiyorum. Başkan Vahap Seçer’in kadınlara verdiği öncelikten dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

Büyükşehir’de işe başlayan kadın personellerden biri olan iki çocuk annesi Gülbahar Kaplan da dört dörtlük çalışacağını söyleyerek, “Biz kadınlara verilen öncelikten dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve Vahap Seçer Başkanım’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.