Mezitlililer koronavirüsünün etkisi altında girilen 2021 yılına birbirinden farklı ve muhteşem etkinliklerle ‘Merhaba’ dedi. 2020’nin son anına kadar birbirinden farklı etkinliklerle vatandaşlar üzerinde oluşan olumsuz etkiyi pozitife çevirmeye çalışan Mezitli Belediyesi, yılbaşı gecesinde Mersin müzik dünyasının dev ismi Mami Keskin ile ortak yayın yaptı. 31 Aralık akşamı başlayarak 2021’in ilk saatlerine kadar birbirinden güzel şarkıları seslendiren sevilen sanatçı Mami, Mersinlilerin evlerine kadar yeni yıl coşkusunu canlı yayınla taşındı.  Özel bir mekanda seyirci alınmadan gerçekleşerek sosyal medyadan yayınlanan Mami konserinde, binlerce izleyici interaktif olarak katılma şansı buldu. Yeni bir yıla girerken türküden pop müziğe kadar çok geniş repertuarda müziğe doyan izleyiciler, mesaj göndererek sevdiklerine şarkı armağan etti.

Orkestrasıyla birlikte yaklaşık 4 saat sahnede kalan Mami Keskin, konserine 2021’in ilk saatlerine kadar devam etti. Uzun süredir koronavirüsü nedeniyle sahnelerden uzak kaldığını vurgulayan Keskin, böylesi farklı bir deneyim yaşattığı için Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’a teşekkür etti.

Pandemi koşulları içerisinde 2020 yılının yarattığı olumsuzlukları unutturmak için 1 hafta boyunca bir dizi etkinlik gerçekleştirdiklerini hatırlatan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, konsere telefonla bağlanarak; 2021’in tüm umutların gerçekleştiği, sağlık dolu bir yıl olması dileğinde bulundu. Yeniden on binlerce Mezitlilinin katıldığı etkinlikler düzenlenecek günlerin bir an önce gelmesi dileğinde bulunan Başkan Tarhan, “Tüm kısıtlı imkanlara rağmen Mezitli Belediyesi olarak, yeni yıl kutlama etkinliklerini dolu dolu gerçekleştirdik. Çeşitli kostümler giyerek üstü açık otobüsle şehir turu atılarak başlanan kutlamalar, yeni yılın ilk saatlerine kadar devam etti. Noel Baba, Hacivat Karagöz ve ren geyiği kostümü giyen ve çalınan müzikler eşliğinde dans eden belediye çalışanları ve gönüllülerimiz, çocuklara şeker dağıttı. 31 Aralık tarihinde, sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı ana kadar açık kalacak olan Yılbaşı Pazarında, yeni yıla sevdiklerine sürpriz yaparak girmek isteyenlere hediyelik eşyalarını temin etme fırsatı sundu. Hafta boyu çeşitli organizasyonlarla alışveriş yaparken müzik ve eğlence sürpriziyle unutulmaz anlar yaşayan Mezitlililer, erken yılbaşı kutlamasıyla çok özel bir konserde maske ve mesafe kurallarına uyarak bir araya geldi. Yeni bir yıla girerken 7’den 70’e herkesi düşünerek gerçekleştirdiğimiz organizasyonlar kapsamında sokağa çıkma kısıtlaması bulunan ve evlerinde bunalan 65 yaş üstü için de özel etkinlikler planlayarak üstü açık otobüslerle kentin tarihi ve doğal güzelliklerine şehir turu yaptırdık” hatırlatmasında bulundu.

CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ, MÜZİK ENDÜSTRİSİNİ DÖNÜŞTÜRÜYOR CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ, MÜZİK ENDÜSTRİSİNİ DÖNÜŞTÜRÜYOR

Mezitlilerin morallerini yükseltebilmek adına Mami Keskin konseri ile yeni yıla girdiklerini ifade eden Başkan Tarhan, “Herkesin yeni yılda beklediklerinin hayallerinin gerçekleşmesini diliyorum. Bir an önce sağlıklı günlere kavuşmayı, sevginin ve dünya barışının egemen olmasını diliyorum. Korona virüsün ortadan kalkarak sağlıklı bir şekilde vatandaşlarımızla bir arada olacağımız günlerin umuduyla yeni yıla giriyoruz. Hastaların kısa sürede şifa bulmasını diliyorum. Hasta yakınlarına sabır diliyorum. Cezaevinde kalanların bir an önce özgürlüklerine ve ailelerine kavuşmalarını diliyorum. Çocuklarımızın, insanlarımızın geleceklerinin daha iyi olmasını diliyorum. Bu olumsuzluklar gidecektir.  Her şey yeni yılda çok daha güzel olacak. Daha doğrusu çok daha güzel olmak zorunda. El ele vererek geçeği güzelleştirecek olan bizleriz. Bunun için kimseden yardım beklemek durumunda değiliz” diye konuştu.