Mersin’de yerel olarak yayın yapan Mersin İstikbal Gazetesi Kurucusu, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) Başkanı Rüştü Aydın’ın yeni kitabı çıktı.

İnciay Yayınları’ndan çıkan ve Aydın’ın sosyal içerikli dördüncü romanı olan “Eve yalnız gel/Koronavirüs 2019”, salgına bakış açısı, kahramanların karakterleri ve olaylarla Covid-19 salgını yaşanırken yazılan ilk kitap olma özelliği taşıyor.

Covid-19 salgınının yaşamı nasıl etkilediği yönünde gözlemlerim yer aldığı kitapta, korona virüs salgınının başlangıcından bu yana yaşanan gelişmeler yer alıyor.

SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU

Yazar Rüştü Aydın, virüs salgınının romanın konusunu oluşturmasını şu sözlerle açıkladı: “Virüs salgınları ile ilgili birçok film seyredildi. Yazarları, senaristleri hep ülke dışından. Bende Türkiye’den bir yazarın bu konuları yazabileceğini düşündürmek istedim.”

Romanında, korona virüsün sosyal hayatı nasıl etkilediği ve virüsle mücadele eden kahramanların yaşamlarını anlattığını kaydeden Yazar Aydın: “Romanı bilim kurgu yerine sosyal hayatta insanların virüs hakkında neler düşündüklerini, virüsten korunmak için nasıl mücadele ettiklerini, virüs belirtilerinden birini yaşayan insanın psikolojik olarak nasıl etkilendiği, sağlık çalışanlarının ailelerine olan endişelerini, virüsle göğüs göğüse mücadele etmelerini roman kahramanlarının yaşamları ile anlatmaya çalıştım” dedi.

Aydın: “2020 yılının Temmuz ayında romanımızı baskıya verdiğimizde dünya genelinde hala günlük hasta sayısı ve ölüm oranları artıyordu. Türkiye’de ise normalleşme süreci devam ediyor. Korona virüs tedbirleri kapsamında ülkemizde yaşanan gelişmeleri roman kahramanlarımızın gözü ile zevkle, heyecanla okuyacağınız yaşarken yazılan bir roman.”

Roman; www.inciaykitap.com sitesinden temin edilebilecek.