MERSİN - Silifke’de mahalle muhtarları ile bir araya gelen Mersin Valisi Ali İhsan Su, muhtarların sorunlarını dinledi. Kent merkezinde bulunan Tarihi taş köprü, Tevekkül Sultan Türbesi, Silifke kalesi, Atatürk Evi, Cumhuriyet İlkokulu, Tarihi Taşhan Sokak ve eski belediye binasında incelemelerde bulundu.

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Silifke kaymakamı Ersin Emiroğlu, Belediye Başkanvekili Sadık Altunok ve diğer daire müdürleri ile birlikte Göksu Aile Çay Bahçesinde ilçeye bağlı 88 mahalle muhtarı ile görüştü. Toplantıda mahalle muhtarlarının sorun ve isteklerini dinleyen Vali Su, daha sonra tarihi taş köprü, Tevekkül Sultan Türbesi, Silifke kalesi, Atatürk Evi, Cumhuriyet İlkokulu, Tarihi Taşhan Sokak ve eski belediye binası ve ilçe merkezinde faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlarla da görüştü.

Kent merkezinde restorasyon çalışmaları devam eden Tevekkül Sultan türbesi, Silifke Kalesi ve Cumhuriyet İlkokulunda incelemelerde bulunan Mersin Valisi Su ve beraberindeki heyet çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgilerde aldı.

Eski belediye binasında devam eden restorasyon çalışmalarını da Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’la birlikte inceleyen Vali Su, tarihi binanın restore edilerek yeniden hizmete sunulmasının sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı. Vali Su, eski belediye binasının restorasyonu hakkında da Başkanvekili Altunok’la bir süre sohbet etti.

TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Silifke’ye gelişlerinde konakladığı ve günümüzde Atatürk Evi olarak hizmet veren tarihi konakta da incelemelerde bulunan Mersin Valisi Su, Cumhuriyet İlkokulunda devam eden restorasyon  ve ardından da Silifke kalesinde devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceledi.

Silifke Belediyesi tarafından Pazarkaşı çamlığı içerisindeki vatandaşların hizmetine sunulan çay bahçesini de gezen Vali Su burada da Silifke’yi kuş bakışı izledi. Bu tesisin halka kazandırılmasında emeği geçen Silifke Belediye Başkanvekili Sadık Altunok’a teşekkür eden Vali Su gezi ve incelemelerinin ardından Silifke’den ayrıldı.

Mevlüt PARTAL - SİLİFKE