TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz İlçesi’nde yer alan Turgutreis Mahallesi’nde ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yaşadığı sokakları sanatla süslüyor. Büyükşehir ekipleri, dezavantajlı bölgelerde gerçekleştirilen sanatsal çalışmalarla hem mahallenin çehresini değiştiriyor hem de sokakları renklendiriyor. Çalışmalara vatandaşlar da katılarak hem destek oluyor hem de renkli iç dünyalarını sokaklara yansıtıyor.

Güzel Sanatlar Fakültesi ekibi sokakları figürlerle süslüyor

Çalışmaları Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Nurseren Tor ve ekibi gerçekleştiriyor. Ağırlıklı olarak Roman vatandaşların yer aldığı sokaklardaki gri duvarlar sanatın gücüyle yerini renkli figürlere bırakıyor.

“Roman mahallesini açık hava müzesine çevirmeye çalışacağız”

Nurseren Tor, Roman vatandaşların renkli dünyalarını duvarlara yansıtmak istediklerini belirterek, “Burada, Romanlar’ın özgürlük duygusunu, neşesini, eğlencesini ve çok renkliliğini bu resimlerde vermeye çalışıyoruz. Eğlenceye yönelik resimleri duvarlara yansıtmaya çalışıyoruz. Romanlar’ın içgüdüsel olarak sanata yatkınlıkları var. Biz çalışmaya başladıktan sonra insanlar çok ilgi gösterdi. Mutlu oluyorlar, çok seviniyorlar. Bu duvarların yeniden görsel olarak hoş bir görüntü vermesi onları çok mutlu etti. Onlara yeni bir dünya göstermek hedefiyle başladık” dedi.

Çalışmanın tüm sokakları kapsayacağını sözlerine ekleyen Tor, “Biz böyle her hafta sonu çalışmalarımızla diğer sokaklara da yayılacağız. Roman mahallesini açık hava müzesine çevirmeye çalışacağız. Bize katkı sağlamaya, yardım etmeye çalışıyorlar. Bu seferberlik de beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

“Çocuklar gelip poz vermek istiyorlar”

İnsan figürü üzerine yoğunlaşacaklarını ifade eden Tor, özellikle çocuklar için eğlenceli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Tor, “Figüratif çalışacağız. Çünkü halk daha çok figür seviyor. İnsanı görmek istiyor. Biz de doğal olarak insan figürü üzerinde yoğunlaştık. Çocuklar çok önemli burada. Çocuklara yönelik bir takım görüntüler yapmaya çalışıyoruz. Hatta biz çalışırken gelip kendileri poz vermek istiyorlar. Bu figürleri yaparken onları hayata bağlayan, teşvik eden görüntüler olsun istiyoruz” ifadelerine yer verdi.