MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ’NDEN “KLARINET  QUARTET” MERSİN DEVLET OPERA VE BALESİ’NDEN “KLARINET QUARTET”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yeniden yapılandırılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezon prömiyerine katıldı. Dünya şairi Nazım Hikmet’in yaşam öyküsünü konu edinen “Aslolan Hayattır” oyununu seyreden Başkan Seçer, gecenin sonunda sahnedeki sanatçılarla birlikte, Nazım Hikmet şiiri ve Alp Murat Alper bestesi olan “Güzel Günler Göreceğiz” şarkısına eşlik etti. Sanata ve sanatçıya destek vermeyi sürdüreceklerini belirten Başkan Seçer, Mersin’i renkli, huzur, barış ve kardeşlik dolu günlerin beklediğini söyledi.

Şehir Tiyatrosu, Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda salgın tedbirleri nedeniyle sınırlı sayıda seyirciye yeni sezonun ilk perdesini açtı. Seyirciler arasında birer koltuk boşluk bırakıldı. Boş koltuklarda Nazım Hikmet portreleri yer aldı. Prömiyere, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in yanı sıra Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Gülcan Kış, Mezitli Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, siyasi partilerin il ve ilçe temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve belediye bürokratları da katıldı.  

 “Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın şairi Nazım Hikmet’in hayatını izlettiler”

Başkan Vahap Seçer, Şehir Tiyatrosu’nun çok güzel bir oyun sergilediğini ve keyifli bir akşam geçirdiklerini vurgulayarak, “Sadece Türkiye’nin değil, dünyanın şairi mavi gözlü dev adam, büyük şair Nazım Hikmet’in hayatını izlettiler bize. Güzel bir ekip, güzel bir takım. Mersin’e renk katıyorlar ve katmaya devam edecekler. Çok yeni oluşan bir ekip ama başlarında onlara katkı sunan, yardımcı olan, mihmandarlıklarını yapan çok büyük ustalar var. Onun için son derece şanslılar” dedi.