Müzelerin kültür aktarımındaki payı ve toplum hafızasındaki yeri yadsınamaz. Bu nedenle müze bilincinin çocukluk çağından başlayarak yerleşmesi gerekiyor. Bu konuda örnek bir çalışma yürüten Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, müze kültürünü başta çocuklar ve gençler olmak üzere genişletmek ve sağlam bir müze kültürü oluşturmak amaçlı faaliyetlerine devam ediyor.

Etkinlikler kapsamında sosyal beceri, ritim, şiir, iletişim ve ekoloji temalarında oyunlar oynayacak, çeşitli etkinlik ve atölyelere (taş boyama, drama çalışmaları, kilden sikke darbi, ebru sanatı, satranç turnuvaları, masal dinletisi, serbest resim çalışmaları, vb.) katılacak olan çocuklar ve yetişkinler hem eğlenecek hem de yaratıcılıklarını ön plana çıkarma ve müzelerle birlikte tarihi mekan yerlerini gezme fırsatı yakalayacak.

Eğitim alanında da yıllarca çalışmış olan Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü Emre Duru, müze içerisinde çocuk ve gencin dahil oldukları etkinliklerin kültürümüz sanatımız ve tarihimize ait yaşam biçimi, anlayış kazandırma açısından önemine dikkat çekti.

3391 KİLOMETRE FİLMİ 12 OCAK’TA BEYAZPERDE’DE 3391 KİLOMETRE FİLMİ 12 OCAK’TA BEYAZPERDE’DE

Duru yaptığı açıklamada, çocukları müzeye çekecek, hafızalarında iz bırakacak kültür aktarımının oluşması için, çocuğun müzede kendine özel bir alan bulması ve aidiyet duygusunun beslenmesi gerektiğini söyledi.

Çocukların izleyerek değil, yaşayarak, yaparak ve kendisinden bir şey katma imkânı bularak öğrenme sürecini aktifleştirebileceğine dikkat çeken Duru, müzeleri bir saklama yeri olmaktan çıkararak yaşayan ve yaşatan mekanlara dönüştürme yönündeki çalışmalarının sürdüğünü, geleceğin umudu çocukların, hazırlamış oldukları çeşitli etkinliklerle eğlenerek öğrenmeleri için müzelere davet etti.