Mersin Büyükşehir Belediyesi, pandemi sürecinde her kesime olduğu gibi işsiz kalan müzisyenlere de desteğini sürdürüyor. Kent genelinde konser ve etkinlikler düzenleyen ve müzisyenlere katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, gıda paketi dağıtımıyla da müzisyenlerin yanında yer alıyor. Bu imkânlardan faydalanan müzisyenler, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Güler: “Mersin’deki diğer müzisyen arkadaşlarımızın çoğu şu an işsiz”

10 yıldır Mersin’de yaşayan ve vokalistlik yaparak hayatını sürdüren Güven Güler, Mart 2020’den itibaren alınan önlemler kapsamında mekanların kapanmasından dolayı zor durumda kaldıklarını ifade ederek, “Mersin’deki diğer müzisyen arkadaşlarımızın çoğu şu an işsiz” diye konuştu. Bu süreçte bazı müzisyenlerin farklı iş kollarına yönelmek zorunda kaldığını sözlerine ekleyen Güven, “Diğer arkadaşlarımız artık müzikten ümidini kesmiş durumda. Bu işten para kazanmaya artık sıcak bakmıyorlar. Biraz da yaşını almış insanlar olduğu için iş bulmakta zorlanıyorlar. O yüzden herkes farklı iş kollarına yöneliyor. Çünkü beklemek bir şey değiştirmiyor, para gelmiyor” dedi.

“İlk defa bir belediye bu şekilde sanatçılara yardımcı oldu”

Zorlu süreçte kendilerine verdiği katkı için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Güler, şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük katkısı bize sağlamış olduğu bu konser harçları. Bizim mağdur olduğumuz süreçte bizlerin vatandaşla buluşmasını sağladı, insanların bizleri tanımasını sağladı, vizyonumuzu geliştirdi aynı zamanda bize çok ciddi anlamda maddi desteklerde bulundu. Ben 10 yıldır Mersin’deyim, ilk defa bir belediye bu şekilde müzisyenlere daha doğrusu sanatçılara yardımcı oldu. En doğrusunun bu olduğunu düşünüyorum. Çünkü belediye direkt mağduriyet odaklı çalışıyor.  Kim mağdursa oraya yardımcı olmaya çalışıyor. O yüzden çok memnunuz. İnşallah bir dahaki dönem bir daha başımızda olur Vahap Seçer Başkanımız.”

İnan: “Müzisyenler çok zor durumlar yaşadı”

19 yıldır Mersin’de müzisyenlik yapan Seda İnan, pandemi yasaklarından en çok etkilenen kesimlerin başında müzisyenlerin geldiğini belirterek, “Bu süreçte meslek değiştiren arkadaşlarımız, hatta yardım bekleyen arkadaşlarımız var. Sıkıntıda olan çok arkadaşımız var şu anda” dedi. Büyükşehir’in düzenlediği konserlerin müzisyenler için çok büyük bir destek olduğunu vurgulayan İnan, “Ben biliyorum ki canla başla ellerinden geldiği kadarıyla birçok kişiye ulaşmaya çalıştılar. Bence çok güzel bir şey, bütün belediyelerin yapması gereken bir şey. Müzisyenlerin genelde böyle durumlarda hep bir kenara atılma durumları söz konusu. İyi ki böyle bir belediye başkanımız var diyebiliyoruz. Hepimiz açtık. Böyle bir durumda sanata ve sanatçıya destek, tiyatrocu olsun, müzisyenler olsun beklediğimiz bir şeydi ve susadığımız bir şeydi. O yüzden çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Burak: “Çok mükemmel bir ortamda sahne aldık”

“EDEBİYATIMIZDA RADYOLAR” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI “EDEBİYATIMIZDA RADYOLAR” KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

Büyükşehir’in düzenlediği destek konserleri ve etkinliklerinde yer alan Aranjör, Gitarist ve Piyanist Mert Burak, “Biz yazın çok mükemmel bir ortamda sahne aldık. Kendimizi gerçekten daha büyük oynayan, Türkiye'de çok büyük isim yapmış sanatçılar gibi ve onların yanındaki müzisyen ve aranjörler gibi hissettik. Bu durumda ben çok şaşırmıştım. Çok açık konuşayım beklemiyordum. Çünkü insan hep yapılmayan şeylere alışıyor. Ama yapılan bu güzellik olunca da bizim için mucize gibiydi” diye konuştu.

12 yıldır mekânlarda sahne alan Baterist Celil Altaş, Büyükşehir’in müzisyenler için düzenlediği konser ve etkinliklerde yer almayı çok istediğini ancak başka bir işle meşgul olduğu için fırsat bulamadığını kaydetti. Büyükşehir’in desteklerinin müzisyenler için büyük önem taşıdığını vurgulayan Altaş, “Biz koronadan önce de sıkıntılar yaşıyorduk müzisyenler olarak. Ama tabi koronadan sonra bizim işimiz komple kesildi. Önümüzü de göremiyoruz. Pandemi sürecinde ben aracımı sattım. Bir işim de yok” dedi.