Faruk GÜLSÜN - Mersin Fotoğraf Derneği “Işık, Gölge, Siluet Fotoğraf Atölyesi” Adem Karakaya danışmanlığında 21 Mart 2022’de başladı. Kursiyerlere; kompozisyon öğeleri, ışık ve yönleri, gölgenin oluşumu, gölgenin fotoğrafa etkileri, silüetin oluşumu, silüet çekimlerinin mantığı, ışık, gölge, siluet fotoğrafı kompozisyonu oluşturma tekniği anlatılacak.

DERNEĞİMİZİN ÖNEMİ YADSINAMAZ NİTELİKTE

Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Hayrettin Kırdı, MFD’nin yaklaşık kırk yıllık bir dernek olduğunu belirtti ve Derneğin hem Mersin’de hem Türkiye’de fotoğraf alanında yadsınamayacak başarıları olduğunu söyledi. Başkan Kırdı: “Derneğimiz yaklaşık kırk yıldır kentimiz ve ülkemiz için fotoğrafta çok önemli başarılara imza attı. Dünya’da da tanınan bir Derneğiz. Her zaman fotoğraf için önemli hedeflerimiz oldu. Şimdiki atölyemizde bu çalışmalarımızdan. Bizlerin hedefi Derneğimizi yalnız Türkiye’de değil, Dünya’da da önemli yerlere taşımak. Hedeflerimiz hep bu doğrultuda oldu. Türkiye’de Derneğimizin saygınlığının tüm Dernekler ayrımında, atölye çalışmalarımızı da fotoğraftaki yerimizin önemini arttırmak için yapıyoruz. Bu atölyemizden de Adem Hocamızın yetiştirdiği önemli fotoğrafçılar olacaktır.” dedi.

'MÜSTESNA' SANATÇILARI BULUŞTURAN BELGESELİN YENİ SEZONU BAŞLIYOR! 'MÜSTESNA' SANATÇILARI BULUŞTURAN BELGESELİN YENİ SEZONU BAŞLIYOR!

TEMEL FOTOĞRAF EĞİTİMİ ALAN HERKES BU KURSLARIMIZA KATILABİLİR

Derneğin temel eğitim kursiyerlerine de eğitmenlik yapan Adem Karakaya yıllardır fotoğrafın içinde olduğunu ve fotoğrafta çeşitli başarıları Dernek sayesinde aldığını açıkladı. Karakaya; “Biz fotoğrafa başladığımızda Derneklerin önemi sayesinde kendimize ait yolu oluşturduk. Kursiyerlerimizi de bu başarıları elde etmeleri için yetiştiriyoruz. Yalnız buradaki fark kursiyerlerimizin temel eğitim almaları. Bu kursumuz ileri seviyede bir kurs olacağı için temel eğitim almaları şart. Öğrencilerimize fotoğrafta olmazsa olmaz ışık gölgenin önemini anlatacağız. Kompozisyon bilgilerini ileri seviyeye taşıyacağız. Mersin,Tarsus ve Adana'nın görsel olarak en güçlü noktalarında ışığın, gölgenin ve siluetlerin peşinde olacağız. Bizler için bu kursiyerlerimizin başarıları övünç kaynağı olacak. Böylece onlar da ileride öğrenci yetiştirecekler. Derneğimizi ve bizleri onurlandıracaklar.” dedi.

Atölye sonunda Başta Mersin fotoğraf Derneği bünyesinde olmak üzere Mersin'in diğer salonlarında sergi ve görsel medya sunumları gerçekleştirilecek.