Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin Kültür Park’ta düzenlediği “Akustik Konserler” her Cuma ve Cumartesi günü sürüyor. Uçak civarı Bakkal Kafe yanındaki sahne ile Marina Akustik Sahne’de düzenlenen konserlere katılan Mersinliler, canlı müzik eşliğinde keyifli bir yaz akşamı yaşıyor.

ÇİMLERDE YAZ AKŞAMLARI ŞARKILARLA SÜRÜYOR

Konserler Cuma günü 18.00-23.00 saatleri arasında uçak civarı Bakkal Kafe yanındaki sahnede, Cumartesi günleri ise 19.00’da DJ performansı ile başlayıp 21.00-23.30 saatleri arasında Marina Akustik Sahne’de devam ediyor. Mersinliler çimlere veya yanlarında getirdikleri sandalyelere oturarak, Mersinli müzisyenlerin verdikleri konserlerle keyifli bir yaz akşamı yaşamanın tadını çıkarıyor. Her yaştan ve her kesimden Mersinliyi aynı şarkılarda bir araya getiren Büyükşehir’in ücretsiz konserleri,  Kültür Park’ı karnaval ortamına dönüştürüyor.

MÜZİSYENLER SUNULAN DESTEKTEN MEMNUN KALDIKLARINI SÖYLEDİLER

Mersinli müzisyenler Büyükşehir’in sunduğu desteklerden memnun kaldıklarını belirttiler. Müzisyen İlker Zorer, “Normalde zaten ülkede müzik yapmak çok zor. Çok zorlanıyoruz. Daha önce de belediyenin etkinliklerinde çalmıştım ama bu sene ilk defa bu kadar fazla insana çalıyorum. Ortam çok iyi. Zaten Vahap Başkan bizim her şeyimiz. Özellikle müzisyenlere yaptığı bu destekten dolayı çok teşekkür ediyorum kendisine” derken, ekibiyle birlikte sahne alan Murat Çakır ise “Pandemi bizi çok yordu, çok üzdü. Özellikle biz müzisyenleri çok sıkıntıya soktu. Çok şükür o günleri atlattık” diye konuştu.

SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU

VATANDAŞLAR KONSERLERİN KENTE RENK KATTIĞINI VURGULADI

Mersinliler ise Büyükşehir’in konserlerinin kente renk kattığını vurguladılar. Vatandaşlardan İsmail Devran, “2-3 sene öncesine kadar Mersin’de bu organizasyonlar yoktu. Gerçekten Başkanımız Vahap Seçer geldikten sonra insanlar eğlenmeye başladı” dedi. 5-6 sene önce sahilde müzik dinlediği için ceza yediğini söyleyen Öykü Akdoğan Demir “Şu an müziği kendim açmıyorum, dinleyebiliyorum. Bu çok güzel bir şey” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Arif Sert, “Bu konserler Mersin’e güzel bir renk kattı. Süper bir ortamdayım şu an” derken, Cihan Demir, “Dünya zaten kötü zamanlardan geçiyor. Gel gelelim ki şu az bir şey bunu unutup eğlenebiliyorsak yaşasın” dedi.

Özturşucu ailesi, çocukları Burakhan’la birlikte konseri dinlediklerini söyledi. Ceren Özturşucu konserlerle ilgili “Şu an oğlumun da bizim de eğlenebildiğimiz çok güzel bir ortamdayız. Yazı coşkuyla karşılıyoruz. Sahilimiz renklendi” ifadelerine yer verirken, Mustafa Özturşucu “İşin aslı uzun yıllardır böyle şeyler yoktu. Ayrıca birleştirici bir ortam. İnsanların streslerini atması için uygun bir ortam. Şu günlerde de insanların stres atmaya ihtiyacı var” diye konuştu.

Vatandaşlardan Sabri Başyılmaz, “Çok kozmopolit bir şehirde yaşıyoruz. Ama insanların birbirini sevmesi gerekiyor ve biz Mersin’de yaşamaktan mutluyuz” dedi. Semahat Yeğin, “Her zamanki gibi Vahap Bey’in düzenlediği çok güzel bir etkinlikteyiz. Uzun zamandır Mersinimizde böyle şeyler olmuyordu, ama biz şimdi çok memnunuz. Konserler güzel bir enerji katıyor buraya. Burası İstanbul’un Bostancı Sahili gibi oldu. Yıllardır İstanbul Bostancı Sahili böyleydi. Ama Mersin ne kadar zamandır böyle?” ifadelerine yer verdi.