'MÜSTESNA' SANATÇILARI BULUŞTURAN BELGESELİN YENİ SEZONU BAŞLIYOR! 'MÜSTESNA' SANATÇILARI BULUŞTURAN BELGESELİN YENİ SEZONU BAŞLIYOR!

Bu yıl 28 Mart – 3 Nisan tarihleri arasında kutlanacak olan Kütüphane Haftasında, HÜDAPAR Mersin İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından “Kitabını Al Sende Gel” sloganıyla Mersin Millet Bahçesinde kitap okuma etkinliği düzenlendi.

Etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan HÜDAPAR Mersin İl Gençlik Kolları Başkanı Habib Armağan kitap okumanın 7’den 70’e herkes tarafından düzenli olarak yapılması gereken kültürel bir etkinlik olduğunu kaydetti. Armağan: “Bu yıl 28 Mart-3 Nisan tarihlerinde kutladığımız ''Kütüphane Haftası'' sadece belli zamanlarda kitap okumak için belirlenmiş bir zaman dilimi değildir. Bugünler bizler için başlangıç olmalı. Ufku genişletmek ve daha birçok farklı faydayı sağlayabilmek için mutlaka düzenli olarak kitap okumak gerekir. Hangi konu olursa olsun önemli olan kaliteli bilgiler doğrultusunda farklı kitapları süzgeçten geçirmektir. Kitap okumak 7'den 70'e herkesin düzenli olarak yapması gerektiği en önemli kültürel yapı içerisinde yer almaktadır. Özellikle farklı konularda bilgi sahibi olmak, özgüven kazanmak ve zeka gelişimine daha yüksek noktaya çıkarmak gibi birçok sebepten dolayı kitap okumak büyük öneme sahiptir” dedi.

Kitap okumanın insanın bakış açısını daha güçlü hale getirdiği gibi empati kurma yetisi de kazandırdığını vurgulayan Armağan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kitap okumaya niçin önem veriyoruz? Kitap okumak öncelikle düşünceyi besleyen en önemli unsurlar içerisinde gelir. Aynı zamanda ufku açar ve insanın bakış açısını daha güçlü hale getirir. Empati kurma yeteneğini güçlendirmek ve farklı ortamlarda kaliteli bir sohbet yapabilmek için, kitap okumak her zaman önemlidir. Ayrıca kitap stresi azaltan en önemli kaynaklar içerisinde yer alır. Hantallıktan kurtulma ve zihni açma konusunda farklı kitap okumak her zaman önemlidir. Hayata bakış açısını değiştiren ve birçok şeyi daha güzel görme potansiyeline sahip olan kitap okumak, her insanın kişilik özelliklerine göre de farklı katkılar sağlar. Bu yüzden kitap mutlaka okunmalı ve zaman kalitesini arttırmak için kitap okumaya özen gösterilmelidir. Bizler de teşkilatlarımız ile beraber her zaman kitap okuyor, kritik yapıyoruz. Katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum açıklamalarında bulundu.”