Mersin Fotoğraf Derneği (MFD), Yenişehir Belediyesi’nin Çok Amaçlı Salonunda genel kurulunu gerçekleştirdi.

İki listenin yarıştığı genel kurulda üyelerin güvenini alan Hayrettin Kırdı MFD Başkanı seçilirken Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu: Ahmet Yenmez, Yıldız Özlütaş Tutal, Fatma Beyza Yalçın, Kemal Tekin, Ümit Tekin, Sercan İngilok, Zafer Özer, Sevtap İnal, Sevinç Dinçer. Dernek Danışma Kurulu Üyeleri ise; Seyfi Arslan, Turan Sezer, Mustafa Şahbaz olurken TFSF Delegeleriyse Hayrettin Kırdı, Erol Özer, Şemi Ayatar, Mevlüt Özalp, Adem Karakaya isimlerinden oluştu.

TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI TEXHİBİTİON İSTANBUL FUARINDA DİJİTAL SANAT RÜZGARI

“Fotoğraf Hep Önceliğimiz oldu”

MFD’nin Mersin için olduğu kadar ülkemiz için de en saygın sivil toplum kuruluşlarından birisi olduğunu kaydeden Başkan Hayrettin Kırdı: “Otuz dört yıllık bir Derneğiz. Derneğimiz fotoğrafta Mersin için olduğu kadar, ülkemiz için de en saygın sivil toplum örgütlerinden biri. Dünya’da da Federasyonda da önemli, saygın bir yere sahibiz. Daha önce olduğu gibi Derneğimizde fotoğraf hep önceliğimiz olacak” dedi.

Başkan Hayrettin Kırdı açıklamasına: “Derneğimizin kapalı olduğu pandemi sürecinde, üyelerimize dış ortamda fotoğraf çekme fırsatları yaratmak, bu amaçla şehrimizde yaşanan faaliyetlerin içerisinde olmak istiyoruz. Sivil veya resmi birçok kurum ile irtibata geçerek, gerekli izinleri alarak, küçük gruplar halinde belli projeler üzerinde fotoğraflar üretmek ve üyelerimizle birlikte bu zor dönemi fotoğraf çekerek değerlendirmek niyetindeyiz” diye devam etti.

“Dernek Yöneticiliği Gönüllülük Özveridir”

Başkan Hayrettin Kırdı, Dernek yöneticiliğinin, gönüllülük ve özveriden oluştuğuna da söyleyerek: “Üyelerimiz, beni ve arkadaşlarımı Derneğimiz yönetimine layık gördüler, hepsine teşekkür ederim. Bizler bugünlerde çektiğimiz fotoğraflar ile salgın süreci bittiğinde Derneğimizde sunumlarını yapacağımız pek çok gösterimiz olacaktır. Ayrıca o günlerde hazırlamayı planladığımız Dernek içi fotoğraf stüdyosunda da neler çekeceğimizi şimdiden birlikte planlayabiliriz. Kurulduğu günden bugüne görev yapmış olan tüm yönetimlerin emekleri ile Türkiye de belli bir yere gelmiş olan Derneğimizi daha da ileri seviyelere taşımak amacındayız.  Dernek yöneticiliğinin gönüllülük, özveri ve mütevazilik isteyen bir iş olduğunun bilincindeyiz. Fotoğraf çekmek isteyen her üye bizim için önceliklidir. Onların fotoğraf üretmesine imkan sağlamak ana amacımız olacaktır. Derneğimizin imkanlarını biliyoruz, bu imkanlar doğrultusunda en yetkin olanı yapacağız” dedi.