Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Covid-19 korona virüsü salgınının olumsuz etkisi ve oluşan ekonomik sıkıntıdan dolayı 58 yıldır oyunlarını sergiledikleri salonlarını boşaltmak zorunda kalan Ankara Sanat Tiyatrosu’nu Mezitli’ye davet etti. Başkan Tarhan, Mersin’de de pek çok kez oyun sergileyen Türkiye’nin en köklü tiyatro okullarından birisi olan Ankara Sanat Tiyatrosunun, içerisinde bulunduğu durumun son derece önemli olduğunu ifade ederek, toplumun tüm kesimleri gibi; son yıllarda ekonomik olarak zor günler geçiren sanatsal kurumların virüs salgını ile büyük bir darbe yediğini söyledi.

EMİRATES ICE, “ÖDÜL SEZONU” KATEGORİSİYLE BÜYÜLÜ BİR SİNEMA DENEYİMİ SUNUYOR EMİRATES ICE, “ÖDÜL SEZONU” KATEGORİSİYLE BÜYÜLÜ BİR SİNEMA DENEYİMİ SUNUYOR

Zor koşullardan dolayı kapanma noktasına gelen Ankara Sanat Tiyatrosu’nu Mezitli’ye davet eden Başkan Tarhan, “İşin reklamına girmeden elimizden geldiği ölçüde sanatla uğraşan kurumlara destek olmaya çalıştık. Kentimizde bu gelişmeler yaşanırken Ankara Sanat Tiyatrosu gibi köklü bir sanat kurumunun sessiz sedasız yerlerinden edilmelerine tanık olmak istemiyoruz. Yetiştirdiği isimlerle ülkemizin sanat geleceğinin garantisi olan Ankara Sanat Tiyatromuzu Mezitli’ye davet ediyoruz. Türkiye’nin en özel amfi tiyatrolarından birisine sahibiz. Nisan ayı itibariyle bölgenin en önemli sanat kurumlarından birisi olacak olan Kültür Merkezimiz hayata geçtiğinde Mezitli, sanatın ve kültürün en yoğun yaşandığı yerlerden birisi haline gelecek. Mezitli Belediyesi olarak kente kazandırdığımız sanatsal mekanlar, Ankara Sanat Tiyatrosunun gelmesiyle birlikte güçlenecektir. Mezitli, dünyanın en değerli kurumlarından birisine ev sahipliği yapacak, aynı zamanda çok önemli bir değerin kaybolmasının önüne geçilecektir” dedi.