MERSİN - Yenişehir Belediyesi, vatandaşların açık alanlarda kontrollü bir şekilde sosyal mesafe kurallarına uyarak vakit geçirebilmeleri ve eğlenmeleri amacıyla Açık Hava Gençlik Konseri düzenledi. Alanda tüm tedbirleri alan Yenişehir Belediyesi, vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıttı. Ayrıca ekipler sosyal mesafeyi kontrol altında tutmak için program boyunca görev başındaydı.

Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen sosyal mesafeli Açık Hava Gençlik Konserinde; canlı müzik, DJ dinletisi, dans gösterileri ve grup performansları vatandaşların beğenisini kazandı. Adnan Menderes sahilinde bulunan Kültür Parkındaki konser alanına gelen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, programın açılışında vatandaşları selamlayarak sosyal mesafe, maske ve hijyen konusunda önerilerde bulundu.

Başkan Özyiğit, “Amacımız hemşehrilerimizi mutlu etmek”

Yenişehir’i sokakları canlı bir kent haline getirmek istediklerini söyleyen ve vatandaşlara seslenerek “Benim sizden tek bir istirhamım var.” diyen Başkan Özyiğit, “Biz göreve gelmeden önce Yenişehir’i sürekli yaşayan, sokakları canlı ve insanların bir araya geldiği bir kent haline getirmek istedik. İnsanları televizyon başında alarak, sokağa çıkarmak ve güzel vakit geçirmelerini sağlamayı hedefledik. Geçtiğimiz yıl da açık hava sinemaları, açık hava tiyatroları ve konserlerle bunu sağladık. Ancak bu yıl maalesef tüm dünyayı etkisini altına alan korona virüsü ile karşı karşıya kaldık. Biliyoruz ki bir insan sadece korona virüsten dolayı sağlığını kaybetmiyor. Bir insanın sağlıklı olabilmesi için ruhen de kendini iyi hissetmesi gerekiyor. Bizim bu süreçte evimize kapanmamız ruh sağlığımızı da olumsuz etkiledi. Bu nedenle bugün Açık Hava Gençlik Konseri düzenledik. Eğer siz bugün burada maskeye, sosyal mesafeye ve hijyene dikkat etmezseniz, buradan çıkacak sonuçlar bizim bir sonraki etkinlikleri yapmamızı da engeller. Benim sizden tek bir istirhamım var. Lütfen sosyal mesafeyi koruyalım ve maskelerimizi takalım,  alanımız çok geniş, size iyi eğlenceler diliyorum. Burada pırıl pırıl gençlerimiz var. Gençler okullarına gitmeden önce, bizden böyle bir buluşmayı talep ettiler. Biz de hayata geçirdik. Kendilerine teşekkür ediyorum. Gençlere moral veriyorlar. Sizlerin de bugün buradan mutlulukla ayrılmanız bize keyif verecektir. Amacımız hemşehrilerimizi mutlu etmek” şeklinde konuştu.

Başkan Özyiğit’ten Sunay Akın müjdesi

Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Sunay Akın’ı Mersinlilerle açık havada buluşturacaklarının müjdesini veren Başkan Abdullah Özyiğit, “29 Ağustos’ta, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Yenişehir Belediyesi olarak açık havada Sunay Akın’ı Barış Meydanında sizlerle buluşturacağız. Sunay bey Yenişehir Belediyesinin daveti üzerine Mersin’e gelecek. Umut ediyorum ki bu zorlu süreç kısa zamanda biter ve biz de kaldığımız yerden devam ederiz. Hepinize sağlıklı güzel günler diliyorum.” dedi.

Vatandaşlardan açık hava konserine tam not

Yenişehir Belediyesinin açık havada konser düzenlemesinden ve korona virüs tedbirleri almasından dolayı memnun olduğunu söyleyen Ali Okur, “Buradaki etkinlikten kesinlikle çok memnunun. Sık sık açık havada düzenlenen etkinliklere katılmak istiyorum. Açık havada vakit geçirmek, kapalı mekânda olmaktan çok daha iyi. Geldiğim zaman akşamlarım güzel ve rahat geçiyor. Konserin açık havada olması ve tedbirli olmasından dolayı gayet memnunum. Gördüğünüz gibi herkes sosyal mesafesini korumuş durumda. Mesafeler biraz aşıldığı zaman zabıta arkadaşlar hemen uyarıda bulunuyorlar. Maskesi olmayanlara maske dağıtmaları ise gerçekten başlı başına iyi bir şey. Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’e teşekkür ediyorum. Sosyal mesafeyi koruyarak ve maskemizi takarak, bu etkinliklere katılıyoruz. Bu yüzden çok mutluyuz.” diye konuştu.

Özdoğan “ Şuan oğlum da sahnede burada onu da dinliyorum”

Konserin moral ve motivasyon açısından gerekli olduğunu söyleyen Alper Vural Özdoğan ise “Sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu süreçte Yenişehir Belediyesinin burada düzenlediği konser gerçekten kayda değer ve takdire şayan. Dolayısıyla ben Yenişehir Belediyesine teşekkür ediyorum. Özellikle Başkan Abdullah Özyiğit’e. Bu tür etkinliklerin devam etmesi bu zor günlerde moral ve motivasyon açısından çok gerekli ve devam etmesini isliyorum. Şuan oğlum da sahnede burada onu da dinliyorum. Bu da benim için çok değerli. Herkese sağlıklı günler diliyorum.” ifadelerini kullandı.

SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU SİLİFKE’DE ÇAĞLA FESTİVALİ COŞKUSU

Cemre Yaşar “Bu etkinlikler bize iyi geliyor”

Etkinliklerin ruh sağlığına iyi geldiğini kaydeden Cemre Yaşar da “Bu tür etkinliklerin insanları çok iyi etkilediklerini düşünüyorum. Burada sosyal mesafeyi koruyarak ve maske takarak oturup müzik dinlememiz en azından ruh sağlığımıza iyi geliyor. Çünkü ruh sağlığı da beden sağlığı kadar önemli. Bu etkinlikler bize iyi geliyor. Yenişehir Belediyesine teşekkür ederiz.” dedi.