D-SMART GO’DAN “EN İYİ OSCAR FİLMLERİ” SEÇKİSİ D-SMART GO’DAN “EN İYİ OSCAR FİLMLERİ” SEÇKİSİ

Mersin'in ve Hatay'ın  33 Kadın Belgeseli yerel ve yaygın TV kanallarında yayınlanmaya başlandı.Belgesel  bölümleri Ocak ayından itibaren You Tube kanalları başta olmak üzere 23 yerel TV kanalında ekranlara geliyor.Gaziantep'in  güçlü başarılı kadınlardan, Serpil Karuserci, Suna Turnalar, Ebru Öcal, Emine Yağmur, Sema Albayram , Filiz Atakan, Hatice Bilginsoy, Seçil Kömürcü Öğücü, Mine Özmen, Ayşen Ahi, Çağnur Konukoğlu, Nadide Özpekmezci, Dilek Avuk, Şehnaz Sakıcı, Nihal Sabak, Dilek Toktamış, Nilüfer Köylüoğlu, Özden Özsabuncuoglu, Perihan Çöçelli, Ayşe Pınar Tümüklü, Selen İşsever Koçak, Aydan Özdegirmenci, Fatma Burçin Uçar, Ayşenur Yılmazer, Betül Gelebek, Tuğçe Nazlı Bilge, Fatma Uskaner, Esra Gözaçan, Gülay Karslıgil,Gamze Göymen, Figen Çeliktürk, Sevilay Çete, Serpil Koyuncu'nun yer aldığı belgeselde kadınların başarı hikayeleri 33 bölüm olarak dizi film tadında yayınlanacak dedi.Cavlı açıklamalarına şöyle devam etti.
KADINI ERKEKTEN GÜÇSÜZ GÖREN ZİHNİYETLER VAR
Dünya'da halen kadınları erkeklerden daha güçsüz gören zihniyetlerin olduğunu belirten Cavlı, "Her zaman kadınları mağdur olarak gündeme taşıyorlar. Elbette ki mağdur kadınlar var keşke hiç olmasa. Ama sadece kadınlar mağdur edilmiyor, erkeklerde, hayvanlarda, doğada bazen mağdur ediliyor. Ama biz mağduriyet deyince hep aklımıza kadın geliyor. Böyle bir algı oluşturuldu. Kadının güçsüz gösterilmesi hem ülkemize, hem şehrimize, hem ailemize hemde yaşadığımız topluma ciddi zararlar veriyor. Bu konuda iktidarlar ve yerel iktidarlar çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bizim bunları göstermemiz gerekiyor."
GAZİANTEP'TE  33 KADINDAN ÇOK DAHA FAZLASI VAR
"Bizde güçlü ve başarılı kadınların hikayelerini anlatmak için yola çıktık. Yani mağdur olan kadınlardan çok, gerçekten güçlü, başarı hikayesi olan, sıfırdan bir noktaya gelen, yada aileden kalan bir şirketi üzerine koyarak başarıyla yöneten, daha çok istihdam yaratan veya aldığı eğitimle akademisyen olan, yeni bir ürün geliştiren ve bunlarla ilgili istihdam yaratan bir çok kadınımız var. Elbette ki Gaziantep'te 33 kadından çok daha fazlası var. Biz 33 kadınımızı Gaziantep'te bütün başarılı kadınları temsil etmeleri için seçtik." dedi.
33 KADIN BELGESELİ TÜRKİYE ekibimizde 16 arkadaşımız Gaziantep'in her yerinde araştırma tarama yaparak kadınların siyasi görüş, dini inanış, kültür, dili rengi, maddi durumuna bakmaksızın kozmopolit bir liste oluşturdular, Akademisyen'den Muhtar'a
Yazar'dan Mühendis'e, 
İş İnsanın'dan Turizmci'ye
Mimar'dan Girisimci'ye herkesin olduğu güzel bir liste oluştu.
KUBABA'DAN MATİYA'YA KADIN GÜCÜ
Aslında bizimkisi 7000 yıllık uzun bir yolculuk, 5000 yıl önce  Bereket Tanrıçası KUBABA bu topraklarda yaşadı, yine 3000 yıl önce ticaretle uğraşan üst düzey yönetici kadın MATİYA bu topraklarda yaşadı, Kurtuluş Savaşı'nda YİRİK FATMA'lar bu topraklarda şehit oldu, bugünde kadınlar her alanda çalışıyor, üretiyor ve şehre katkı sağlıyor bu toprakların kadınlarının hepsi dün olduğu gibi bugünde güçlü.
Elbette bu projeyi gerçekleştirirken bir çok engellerle karşılaşıyoruz kadınların ön plana çıkmasından rahatsız olanlar var yine kendinden başka güçlü kadın görmek istemeyen kadınlar dahi var ama biz hep birlikte bütün engelleri aşacağız.
Gaziantep halkının ilgisine misafirperverliğine ayrıca teşekkür ederim.
GÜÇLÜ KADINLARIN ROL MODEL OLMASINI İSTİYORUZ
Belgesellerin kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkartan, kadınların güçlü olduğunu anlatan, kadının isterse başarabileceğini, herşeyin üstesinden gelebileceğini anlatan bir proje olduğunu belirten Cavlı, "Yani biz istiyoruz ki, buradaki kadın arkadaşlarımızın hikayeleriyle, umudunu yitirmiş, kendini yalnız hisseden veya karamsarlığa düşmüş bir kadınlara rol model olsunlar. Kadınlar bu kadın arkadaşlarımızı kendilerine rol model alsınlar. Bu arkadaşlarımızı kendilerine örnek alarak evet bende yapabilirim desinler. Bunu anlatmaya çalışıyoruz bu projede, bütün derdimiz çabamız budur.
 KADIN DOSTU BİR ÜLKEYİZ
"Bu projeyi herkesin sahiplenmesini istiyoruz. Burada seçtiğimiz kadınlar başarılı ama buradaki güç dengesi asla ve asla para ile ilgili bir güç değil. Yani maddi güçten dolayı güçlü değiller. Biz buna bakmadık. Buradaki güç dengesi para değil. Hikayesine, geldiği noktaya ve gitmek istediği yere baktık. Projemiz, tamamen bir sosyal sorumluluk projesi ve inanılmaz bir destek gördü ve görmeye devam ediyor. Ülkemiz  gerçekten kadın gücü ve farkındalığına önem veren kadının gücünün önünde engel olmayan bir kültürdedir.  
PROJE PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜRLER
Projemiz ticari kaygı ve beklentilerle yapılmamaktadır, ekibimizde bulunan arkadaşlarımız gönüllülük esasına dayalı olarak ücretsiz görev almaktadır.Çekim Ulaşım gibi masraflar cüzi bir şekilde proje paydaslarımız tarafından karşılanmaktadır yani yapım şirketi ile şahsımın bu projeden maddi geliri yoktur buda mali kayıtlarda mevcuttur.Projemizin başladığı günden bugüne kadar uzun sürecek olan yolculuğumuzda yanımızda olan proje paydaslarımız,
Mersin Büyükşehir Belediyesi,Akdeniz Belediyesi,Toroslar Belediyesi,Yenişehir Belediyesi,Mezitli Belediyesi,Erdemli Belediyesi,Mersin TSO, MTOSB, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin Gazeteciler Cemiyeti, Mersin Tırmıl Sanayi Sitesi, Noax Otel, Sayapark AVM, Su Hastanesi, Bison Mayar, Hazar Elektrik, Radyo Ülkü, İçel TV, Sun RTV, American Team Dil Okulu,
 Hatay Büyükşehir Belediyesi, Antakya Belediyesi, İskenderun Belediyesi, Defne Belediyesi, Samandağ Belediyesi, Altınözü Belediyesi, Payas Belediyesi, Arsuz Belediyesi, Yayladağı Belediyesi, Antakya TSO, İskenderun TSO,  Antakya Ticaret Borsası, Hatay Esnaf Odaları Birliği, Müsiad Hatay, Hatay Gazeteciler Cemiyeti,Antakya Ziraat Odası,  Bonabant, The Shahut Otel, ISUZU, OPET Özmirioglu, Bahçeşehir Koleji, Özel Antakya Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu, Alıcı Grup, Arslan Group, Edip Demir Çelik, Aslan Fotografcılık, Mixex, U&C Medya, Vip Fashion, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlik Başkanlığı, Karkamış Belediyesi, Oğuzeli Belediyesi, Teymur Tekstil, Acarsan Holding, Tiryaki Holding, Bıg Brands Turkey'e  kadın gücü ve farkındalığına göstermis oldukları ilgi ve destek için teşekkür ederim dedi.
EKİBİMİZ
Proje tasarım ve yapımcılığını Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı'nın yaptığı belgeselin yönetmeni Ertuğrul Tohma, Görüntü Yönetmeni Emre Aktaş, Dijital Medya Danışmanı Samet Aydın Çifçi, Kurgu Montaj Yusuf Tohma ve müzikleri yapan Gökhan Esmer, Halkla İlişkiler Direktörü Sezen Şen, Hukuk Danışmanı Av.Cansu Anılan, Mali Müşavir Özcan Demir, Asistan Yağmur Ertingü, Sunucusunun Tuğba Yürük, Görsel çalışmalar sorumlusunun Erkan Aslan olan projenin Türkiye Koordinatörü Zekiye Yiğitbaşı.
Belgesel U&C Medya yapım ve Design art Studio uygulayıcı yapımcı ortak girişimi ile hazırlanmaktadır.
GAZİANTEP GÜZELLİKLERİ İLE KADININ BAŞARISINI BİRLEŞTİRDİK
Gaziantep'in  bütün ilçelerinde çekimler yaptıklarını belirten Cavlı, "Belgeselimiz 20 dakikalık bölümler halinde 33 bölümden oluşacak. Her hafta iki bölüm yayınlanacak. Yaptığımız çekimlerde, Gaziantep'in  gücü başarısı ve güzelliği ile, kadınların gücü başarısı ve güzelliğini birleştirmeye dikkat ettik. Yani tüm Türkiye'ye Gaziantep'in  güzelliği ile kadınlarının başarısını anlatmak istiyoruz. Gaziantep'in tanıtımına bir nebze de olsa katkıda bulunabildiysek, buda bizim için ayrıca başarıdır. 
Çekimlerimiz 19 Nisan'da sona erecek olup, 9 Mayıs tarihinde gerçekleştireceğimiz gala sonrası yayın başlayacaktır.