23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’inci yıl dönümünde Mersin Erdemli‘de Çocuk Sokağı’nda minik yükler fırçaları ellerine alıyor, hayallerini resmediyor. Erdemli Belediyesi tarafından çocuklara özel yapılan Çocuk Sokağı’nda çocuk gülüşleri yankılanıyor. 23 Nisan dolayısıyla yapılan etkinlikte, minik yürekler iki gün boyunca Çocuk Sokağı’nda hayallerini resmedecekler.

Sünger Bob’dan Tom ve Jerry’e, Nasrettin Hoca’dan Keloğlan’a birçok çizgi film karakterinin yer aldığı, her şeyin çocuklara özel tasarlandığı ‘Çocuk Sokağı’ renkli görüntülere sahne oldu.

Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi ve Hacı Ömer Serin Anaokulu’nda eğitim gören minik öğrencilere öğretmenler ve Erdemli Belediyesi ressamları eşlik ediyor.

D-SMART GO’DAN “EN İYİ OSCAR FİLMLERİ” SEÇKİSİ D-SMART GO’DAN “EN İYİ OSCAR FİLMLERİ” SEÇKİSİ

Resim çizen, şarkı söyleyip oyunlar oynayan minik yüreklerin mutlulukları ise gözlerinden okunuyor. Çocukların hayal kurmasına dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli Belediyesi Çocuk Sokağı’ndayız, biz çocuklarımızın hayallerini, 23 Nisan’la alakalı hayallerini resmetmelerini istedik. Çocuklarımızın 23 Nisan’a dair hayalleri gerçekten mükemmel, yaşları küçük olmasına rağmen. 23 Nisan’ın özel bir bayram olduğunu, sadece bizde kutlandığını dünyada ilk olduğunu ve Büyük Atatürk’ün Türk çocuklara armağan olduğunu çocuklarımızın tamamı biliyorlar. Bunu tabi gelecek kuşaklara aktarması hassaten önemli. Dünya var olduğu müddetçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti de var olacak diyoruz. Çünkü biz Büyük Atatürk’ten devraldığımız bu kutsal emaneti daha da yükseğe, daha da yukarıya, daha da mükemmele çocuklarımızla birlikte taşıyacağız. Çocuklarımızın elbette boş yetişmemesi lazım. Vatan, millet, bayrak ve milli, manevi hassasiyetlerimizi doruğa çıkaran hayallerin olması lazım. Biz de burada 23 Nisan gibi büyük Atatürk’ün Türk çocuklarına armağan ettiği bir bayramı çocuklarımızın belleğine nakşetmeye çalışıyoruz ve 23 Nisan’a dair hayallerini çocuklarımızın geleceğe taşımalarını istiyoruz ve bunun için Çocuk Sokağı’ndayız, 23 Nisan’ı çocuklarımızın resmetmesini istiyoruz ” diye konuştu.

Kimi bulut çizdi, kimi dağ, kimi ise bayrak. Gönüllerince fırça sallayan minik yüreklerin ise mutlulukları gözlerinden okunuyordu. 23 Nisan’da resim yaptığı için çok mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Ender Efe Tok, “Yağmur çizdim, ağaç çizdim, güzel bir resim yaptım. 23 Nisan benim bayramım” diye konuştu.

Hayalindeki 23 Nisan’ı çizdiği için mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Ali Efe Kurt, ”Bugün hayalimdeki 23 Nisan’ı çiziyorum, çok mutluyum” diye konuştu.

23 Nisan Çocuk Bayramı’nı kutlayan kreş öğrencisi Volkan Aras Zorlu, ” 23 Nisan Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun” diye konuştu.

Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan kreş öğrencisi Erva Taşçı, ”Atatürk’ü çok seviyorum bize bu bayramı hediye ettiği için. Tüm dünya çocuklarının 23 Nisan’ı kutlu olsun” diye konuştu.

Tuvale hayalini çizdiği için mutlu olduğunu ifade eden kreş öğrencisi Zeynep Betül Gül, “Tuvale hayalimdeki 23 Nisan’ı çiziyorum” diye konuştu.

Öte yandan Erdemli Belediyesi Çocuk Sokağı’nda ki etkinlik iki gün boyunca devam edecek.