Toplum olarak her şeyi ti…’ye almayı seviyoruz. O kadar seviyoruz ki tüm dünyayı saran, yüz binlerce kişinin etkilendiği, binlerce insanın yaşamını yitirdiği ve PANDEMİ olarak kabul edilen yeni tip korona virüsünü bile takmıyoruz tabiri caizse…

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak tüm dünyayı saran korona virüsü ülkemizde de görüldü. Hasta sayısı 20 Mart itibari ile 359’a, ölü sayısı da 4’e yükseldi.

Şu an her kurum teyakkuzda… Özellikle sağlık çalışanları ve emniyet güçlerimizin işleri çok zor, çok zor şartlar altında mesleklerini özveri ile icra etmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketini açıkladı. Birçok işyeri zorunlu olarak geçişi süre ile kapatıldı. Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca sürekli sosyal medya hesabından paylaşımlar yaparak vatandaşları bilgilendiriyor.

Peki biz ne yapıyoruz. Elbette ki Millet olarak bu olayı da ti…’ye almanın bir yolunu bulduk. Sosyal medyada, paylaşım gruplarında korona üzerine yapılan şarkılar, şiirler ve bir nevi maniler dolaşıyor. Korona… Orana, Burana…. K…. Ha! Deyip, gülüp geçiyoruz.

Sahi biz neden böyleyiz? Güneşe kurşun sıkan, tüpteki gaz kaçağını çakmakla kontrol eden bir milletten korona virüsüne karşı tedbir almasını beklemek…

Neden sosyal izolasyon yapmıyoruz. Bize bir şey olmaz düşüncesi ile hareket ediyoruz! Bize bir şey olmaz diye düşünmeyin… Hastalanmamak için direnen insanların ne suçu var?

Korona virüsünü dikkate almazsak sıkıntı yaşayabiliriz. Lütfen dikkate alın! Uyarılara dikkat edin! Topluluk olan yerlere yaklaşmayın, mümkünse evinizde dinlenin, mümkün olduğu kadar zaruri ihtiyaçlarınızı karşılamak dışında dışarıya çıkmayın. Sık sık ellerinizi yıkayın, bol bol su tüketin, tuzlu su ile gargara yapın…

Aman ha gargarayı da gırgır yapın diye algılamayın!

Tüm bu umursamazlıklara karşı bir de fırsatçılarla uğraşıyor bu millet. Markete gidiyorsun sanki kıtlık olacakmış gibi reyonlar bom boş. Temel gıda ve temizlik maddeleri yok satıyor birçok markette. Bunu da anlamış değilim. İş böyle olunca da fırsatçılar çıkıyor ortaya. Reyonlarda ürün kalmayınca adeta karaborsaya düşmüş gibi ürünler fahiş fiyata satılıyor.

Gün birlik günü, imkanı olmayana yardım etme günü… Şu an fazladan kazandığınız üç beş kuruş size ne fayda sağlayacak? İnsanların zayıf anından faydalanmanın size katkısı ne olacak…? Yapmayın… Gözünüzü seveyim yapmayın… Boş işler bunlar…!

Yazımızı başlığımızda ki gibi bitirelim…

Korona… Orana, Burana… K…. Ha!