Kadın, yarının teminatı çocuklarımızın yetiştiren en önemli varlığımızdır. Kadın, toplumu şekillendiren başımızın tacıdır. Kadın yaparsa en iyisini yapar. Kadına fırsat verildiğinde gücünü ve zekasını kullanarak başarıdan başarıya koşar.

Kadınların üretime dahil edilmesi ve ortak olması ekonominin güçlenmesine de büyük katkılar sağlayacaktır. Bunu bilen yerel yönetimler de kadınlara yönelik uyguladıkları, onları istihdama ve üretime dahil etmek için hazırladıkları projelerle gündem olmaya devam ediyor.

Mersin’deki belediyelerin son birkaç gün içerisinde basına gönderdiği haberlerde hep kadının adı ve imzası var.

Mersin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar’ın zirvesinde bulunan yörük kadınları için hamur yoğurma makinesi aldı ve kadınlara teslim etti. Yörüklerin geleneksel olarak yaptıkları sac ekmeği, sıkma, bazlama, börek (gözleme de deniyor) artık fazla vakit harcanmadan kısa sürede yapılacak. Yörük kadınları ekmek yapmak için sabahın çok erken saatlerinde kalkıyor ve hamur yoğuruyorlardı. Artık erken saatte kalkmadan hem de çok kısa sürede makineyle hamurlarını yoğurabilecek. Teşekkürler Mükerrem Tollu… Bu hizmet, Sayın Başkan’ın kadınlara yönelik hizmetlerine sadece bir örnek.

Gelelim Mersin Yenişehir Belediyesi’ne… Yenişehir Belediyesi de kadınlara yönelik projelerle öne çıkan bir belediye. Başkan Abdullah Özyiğit kadınların üretime dahil olması ve istihdamına yönelik önemli projeleri hayata geçirdi. Sayın Başkan son olarak, kadınları ekonomik anlamda güçlenmelerini sağlamak ve üretime katılmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Pazar Ötesi Kadın Üretici Pazarı” ile kadınların el emeği, göz nuru ürünlerini Bahçelievler Mahallesinden sonra Cumhuriyet Mahallesinde satışını yapmaları için Sosyete Pazarı’nı Pazartesi ve Salı günleri kadınlara tahsis etti. Sayın Özyiğit Başkan’a da teşekkür ediyorum.

Kadın’a değer verirsek, O’nun önünü açarsak ekonomik güçlenmemizin önünde engel kalmayacaktır… Kadın üretirse aile, toplum ve ülke kalkınır…

NOT: Elbette ki diğer belediyelerde kadınlara yönelik projeler uyguluyor ama yazımızda son gelişmelere yer vermeye çalıştık. Kimse yanlış algılamasın…