Korona virüslü günlerde medeniyetler, ülkeler ve milletler insanlık sınavı verdi.

Peki, sınavları nasıl geçti?

Korona sınavı Çin’de başladı ve Çin’in Wuhan eyaletindekiler sınavla boğuşurken ülkenin geri kalanı durumu pek ciddiye almadı. Diğer eyaletlerde uçak seferleri devam etti. Wuhan da ise virüsten ilk bahseden doktor öldü/rüldü.  İnsanlar evlerine kapatıldı. Apartmanların sitelerin kapıları kaynatıldı. Gıda maddelerine hücumlar yaşandı. Wuhan’lı Çinliler tek başına ölümü bekledi. Ölen öldü ki ne kadar insanın öldüğü ile ilgili spekülatif rakamlar mevcut. Bu sebeple kesin olarak kaç kişinin öldüğünü bilmiyoruz. Öğrenebilecek miyiz? Sanmam.

Peki, insanlık sınavındaki durumları ne?

Sınıfta kaldılar.

ABD’de marketler yağmalandı. Gıda reyonlarına hücum edildi. ABD’de insanların gıdadan sonra en fazla satın aldığı şey ise mühimmattı. Yani silah ve cephane aldılar. Bu kadar mühimmat almalarının anlamı ne peki.

Korona sonrası ava çıkmak.

Ne avına?

İnsan avına…

Evet, sizlere garip gelebilir ancak gerçek bu, korona sonrası kargaşa ortamında yiyecek bulmak ve hayatta kalmak için birbirlerini vuracaklardı. ABD’de korona virüslü günlerde altmışbeşbin homelessden kırkbeşbinin öldüğü de gelen haberler arasında.

Peki, insanlık sınavındaki durumları ne?

İnsanlık sınavından kaldılar..

Avrupa ne yaptı. Ülkeler bazında farklılık olsa da genel olarak huzur evlerini terk ettiler. Huzur evlerinde kalan yaşlılar korona virüs ile olmasa de kaderleri ile baş başa kaldı. Bakıma muhtaç insanlar bakımsızlıktan can verdi. Avrupa tam anlamı ile yaşlılarını kurban verdi. Gençlerini de rehin verdi. Avrupa’da da yer yer gıda maddelerine hücumlar ve yağmalar yaşandı. Papa durumu fark etti İtalya sokaklarında gezdi ancak sınavı geçmelerine papa bile yetmedi. Sınavdan çaktılar.

Avrupa’da Ülkelerinden İngiltere kopya çekmeye yeltendi. Ben hiç bir tedbir almıyorum herkes bu virüse yakalansın ve bağışıklık kazansın dedi. Ancak durumun ciddiyeti ve vaka sayısındaki artış İngilizleri kızdırdı. Boris Johnson’un bile virüslü çıkası durumunun sürü bağışıklığı sistemi ile kontrol altına alınması planının devamına izin vermedi. İngiliz hükümeti kopya çekerken yakalandı. Sınavdan 0 (sıfır) aldılar. İngiliz hükümetinin uzaklaştırma cezası alması da muhtemel gözüküyor.

Avrupa’nın insanlık sınavındaki durumları ne?

İnsanlık sınavından kaldılar…

İran’da virüs din adamlarını vurdu. Bunun üzerine İranlılar 12. İmam, İmam Muhammed Mehdi’yi beklemeye başladılar. Sınav devam ederken cevap kâğıdını vermeden sınavı terk ettiler.

Rusya sınava katılmamak için direndi. Ancak, sınav devam ederken sınava katılmak zorunda kaldı. Aldığı tedbirlerin yetersiz olmasından dolayı artış hızı çok yüksek oldu. Sınava katılmadan geçmeyi hesapladı olmadı. Sınava girince de rüşvetle işi çözerim dedi ancak rüşvette işe yaramadı.

Adını çok azımızın bildiği Komor Adaları, Kiribati, Lesoto, Marshall Adaları, Mikronezya Federal Devletleri, Nauru, Palau, Solomon Adaları hala sınava katılmadı. Tacikistan, Tonga, Türkmenistan, Tuvalu, Vanuatu, Kuzey Kore v.b. ülkeler sınava girmemek için direniyorlar.

Türkiye’de ise durum dünyadan çok farklı. Ülkemizde en güvenli yerlerden biri huzur evleri. Avrupa’da insanların ölüme terk edildiği huzur evlerinin tam aksine ülkemizde virüsün giremediği yerlerden birisi huzur evleri oldu. Türk insanı silah ve mühimmat da depolamadı. Türk insanı makarna aldı oda birkaç kilogram çok nadiren on kilogram alanlar oldu. İnsanlar zorla evlerine kapatılmadı. Görevi olmasa da herkes yardımda iyilikte yarıştı. Evinden çıkamayanlara jandarma ekmek aldı, polis erzak. Çiftçi ürettiği ürünleri ihtiyacı olanlara dağıttı. Kimin elinde ne varsa olmayana dağıttı. Evine temizliğe gelen gündelikçi kadının ücretini gelmeden ödedi Türk kadını. İş yerini kapatan işveren izne ayırdığı çalışanın ücretini ödedi.

Toplumun tüm kesimleri üstüne düşeni fazlasıyla yaptı. Devlet yapması gerekeni tüm dünyayı kendine gıpta ettirecek samimiyette ve örnek olacak şekilde yerine getirdi. Türk insanı ülke olarak Devleti ve Milleti ile birlikte bu sınavı geçti. Hem de şimdiye kadar alınmış en yüksek notu olarak. İnsanlık sınavının tek kazananı oldu.

İyi ki Türkiye’de yaşıyorum.

İyi ki bu ülkenin bir ferdiyim…

İyi ki Türküm..