klashaber.com.tr
klashaber.com.tr
KÜLTÜR - SANAT

Karşıyaka'da Atatürk'ün izinde tarihe yolculuk

Karşıyaka Belediyesi, Büyük Taarruz’un ve İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümünde düzenlediği ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yeniden başlatıyor.

Karşıyaka'da Atatürk'ün izinde tarihe yolculuk
Paylaş:

Karşıyaka Belediyesi, Büyük Taarruz’un ve İzmir’in kurtuluşunun yıl dönümünde düzenlediği ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ turlarını, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yeniden başlatıyor. Atatürk’ün ziyaret ettiği mekânlarda, yürüdüğü sokaklarda tarihî bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan turlar için internet üzerinden başvuru yapılabilecek. Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Cumhuriyetimizin 103’üncü yılını kutladığımız bu anlamlı dönemde, vatandaşlarımızı Atatürk’ün adımlarıyla kentimizi yeniden keşfetmeye çağırıyoruz” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında hayata geçirdiği ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasının rehberli turları yeniden başlıyor. Cumhuriyet’in ilanının 103’üncü yılı onuruna düzenlenecek turlar, 28 Ekim’den 12 Kasım’a kadar toplam beş kez ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Yaklaşık bir saat sürecek turun rotasında; Karşıyaka Tren İstasyonu, Latife Hanım Köşkü Anıevi Müzesi, İplikçizade Köşkü-Çağlayan Apartmanı, Karşıyaka Stadı, Halkevi, Bombacı Ali Çavuş Anıtı, Karşıyaka Kız Muallim Mektebi, Zübeyde Hanım Anıt Mezarı yer alacak. Atatürk’ün ziyaret ettiği mekânlarda tarihî bir yolculuğa çıkma fırsatı sunan turlar için https://keos.karsiyaka.bel.tr/turizm adresi üzerinden başvuru yapılabilecek. Ayrıca Karşıyaka Belediyesi, Açık Hava Kent Müzesi projesi kapsamında ‘Karşıyaka Kültür Rotası’ üzerindeki ücretsiz keşif turlarını da sürdürüyor.

“ATAMIZIN İZLERİNİ YAŞATIYORUZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka, Atatürk’ün anılarıyla ve Cumhuriyet tarihine tanıklık eden mekânlarıyla geçmişten bugüne uzanan güçlü bir tarihsel mirasa sahip. Karşıyaka Belediyesi olarak, ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında düzenlediğimiz turlarla hem kentimizin bu zengin mirasına ışık tutuyor hem de Atatürk’ün Karşıyaka’daki izlerini gelecek kuşaklara aktarıyoruz. Cumhuriyetimizin 103’üncü yılını kutladığımız bu anlamlı dönemde, vatandaşlarımızı rehber eşliğinde gerçekleşecek tarihî yolculuğumuza katılmaya davet ediyoruz. Bu anlamlı rotayı, her yıl millî bayramlarımızda yeniden hayata geçirerek Atatürk’ün Karşıyaka’daki izlerini ve Cumhuriyetimizin değerlerini halkımızla buluşturmaya devam edeceğiz” diye konuştu. 


     

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber klashaber.com.tr tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.