klashaber.com.tr
klashaber.com.tr
EĞİTİM

Başkan Topaloğlu öğrenci velileriyle bir araya geldi

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde üniversiteye hazırlık aşamasında ücretsiz eğitim alan öğrencilerin velileri ile yapılan toplantıda bir araya geldi.

Başkan Topaloğlu öğrenci velileriyle bir araya geldi
Paylaş:

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kurs Merkezinde üniversiteye hazırlık aşamasında ücretsiz eğitim alan öğrencilerin velileri ile yapılan toplantıda bir araya geldi.

Kemer Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan toplantıya, Başkan Topaloğlu'nun yanı sıra Kemer Belediye Başkan Yardımcıları Semih Top ile Mehmet Derya Baytekin, Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu Koordinatörü Ali Yıldırım, Kurs Müdürü Tuğba Kıraç, öğretmenler ve kurs öğrencilerinin aileleri katıldı.

Kurs Koordinatörü Yıldırım ve Kurs Müdürü Kıraç, veli toplantısında, öğrencilerin gireceği sınav sistemi, sınav kaygıları ve nedenleri, ailelerin öğrenciler üzerindeki etkisi, çevre ve arkadaşlık etkisi, öğrencilerin yürüdükleri yolda nelerle karşı karşıya kaldıkları gibi konularla ilgili velilere bilgi verdi.

Başkan Topaloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 27 yıl öğretmenlik yaptığını hatırlatarak, Kemer Belediyesi eğitime büyük destek verdiklerini söyledi. 

Daha önce Göynük Belediye Başkanlığı döneminde de eğitime büyük destekler verdiğine değinen Başkan Topaloğlu, “On yedi yıldır 17 yıldır eğitime büyük destek veriyorum. Ana okulundan sekizinci sınıfa kadar olan 6500 öğrencinin kırtasiye malzemelerini ücretsiz olarak bir karşılıyoruz. 1400 lise öğrencisini ücretsiz taşıyoruz. Geçen sene üniversiteye giden 985 öğrencimize ayda 3500 lira burs desteği vermiştik. Bu yıl bu sayı şu anda 950 oldu ve artmaya devam ediyor. Çocuklarımıza bu yıl 4000 lira burs desteği veriyoruz. Bu konuda desteğini esirgemeyen hayırseverlere ve turizmcilere teşekkür ediyorum. Ahmet Erkal Destek Eğitim Kursu'nda çocuklarımızı ücretsiz olarak üniversite sınavına hazırlıyoruz. Kemer’e eğitime harcadığımız para yılda 140 milyon lira. Türkiye’nin hiçbir yerinde ücretsiz kırtasiye ve lise servis taşımacılığı yoktur. Ben emekli öğretmen olarak o yokluğu gördüm ve çocuklarımız da aynı yokluğu görmesin diye uğraşıyorum. Ülkemizde sağlık ve eğitim paraya döndü. Bu çocuklara sahip çıkmazsak çocuklarımız başka yerlere giderler. Çocuklarımızı başkalarının çocuklarıyla kıyaslamayalım. Her çocuğun yeteneği ve kapasitesi farklıdır. Çocuklarımızı takip edelim. Biz çocuklarımıza elimizden gelen desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz.” dedi. 

Kurs Koordinatörü Yıldırım ise Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu’nun en büyük özelliklerinden birinin sevdalı olması olduğunu belirterek, “Biz de bu sevdaya katıldık. Velilerimizden özellikle çocuklarını iyi takip etmelerini istiyoruz. Bizim en büyük amacımız çocuklarımızı hayallerine ulaştırmak. Başkanımız bunu 17 yıldır yapıyor ve biz de buna bir ivme kazandırmak istiyoruz. Çocuklarımıza iyi ve kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz. Velilerimiz çocuklarını herhangi biriyle kıyaslamasın. En büyük hedefimiz zaten çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkarmak. Çocuklarımızı hayallerine ulaştırmak için hayallerinde olmak zorundayız. Bu konuda destek veren Başkanımıza ve başkan yardımcılarımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bu haber klashaber.com.tr tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

EĞİTİM Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Dünya Bankası'ndan İzmir'e destek mesajı

Akışın sonuna geldiniz.