Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Hürriyet Mahallesi’nde bulunan bir zincir marketin şubesinin 2 çalışanı E.T. ve S.Z. işyerini kapatıp dışarıya çıktıktan sonra maskeli 2 kişinin saldırısına uğradı. Yanlarında silah, bıçak ve satır bulunan şüpheliler çalışanları zorla mağazanın içerisine soktu ve boğazlarına satır dayayarak 470 TL ve 1 cep telefonunu gasp ettiler. Bu sırada çalışanlardan biri şüphelilerin bir anlık gafletinden faydalanarak mağaza dışına kaçınca panikleyen 2 saldırgan da peşinden koşarak olay yerinden uzaklaştı.

TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR TURİST REHBERLERİ YANLIŞTAN DÖNÜLMESİNİ BEKLİYOR

İhbar üzerine olay yerine gelen emniyet güçleri bölgede çalışma başlattı. Başlatılan çalışmanın ardından gasp olayını gerçekleştiren U.Ö. isimli şüpheli kaçmaya çalışırken suçüstü yakalandı. U.Ö.’nün üzerinde yapılan aramada olayda kullanılan satır ve bir adet oyuncak tabanca ele geçirildi. Diğer şüpheli M.T. ise gasp edilen 470 TL ve cep telefonu ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Cinsel saldırı, uyuşturucu madde kullanımı gibi birçok suçtan kaydının bulunduğu tespit edilen şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.