Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersinli Yörükleri 5-6 Mayıs tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecek Yörük-Türkmen Şölenine davet etti ancak Yörükler, kendilerine aylardır randevu vermeyen Seçer’in davetini kabul etmedi. Seçer’in davetini reddeden Yörükler, şölene kendi imkanlarıyla gitme kararı aldı.

Konuyla ilgili konuşan Mersinli Yörükler Derneği Başkanı ve Tüm Yörük Dernekleri Sözcüsü Hidayet Dinçer, Mersinli Yörükler, “Antalya'da 5-6 Mayıs'ta yapılacak olan Yörük Türkmen Şölenine Mersin Yörükleri olarak 10 Dernek ortak kararla Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin davet ettiği organizasyonuyla gitmeyecektir katılmayacaktır. Nedeni ise Mersin Büyükşehir başkanından seçildiği ilk günden bu yana ziyaret ve görüşmek icin 10 Yörük Türkmen Derneği olarak Randevu talepimizi dikkate alıp önemseyip vermediğinden görüşmediğinden ve Büyükşehir Belediyesi'nin ve başkanının Yörüklere ve ilimizin yerli Yörük kültürüne önem vermediği umursamadığından dikkate almadığı yabancı mersinle ilgisi olmayan yabancı kültürlere yüksek maddi manevi değer ve katkı verdiği mersin Büyükşehir belediyesinin bir kaç menfeatci dernek hariç Yörüklerimize ilgisi alakası olmadığı yöndeki düşüncelerimizle Büyükşehir’in tertip ettiği bu Antalya'daki davete Büyükşehirle beraber katılmayacaktır.”

“YÖRÜKLERİ KULLANDIRTMAYIZ”

UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK” UYSAL: “23 NİSAN’IN TÜRK MİLLETİ İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK”

Antalya’ya kendi imkanlarıyla gideceklerini kaydeden Dinçer, “Ancak Mersinli Yörük Türkmen Derneklerimiz olarak kendimiz kendi imkanlarımızla katılabilecek kendi maddi imkan ve temin ettiği araç veya otobüsle gitmeye ve katılmaya çalışacaktır. Gelebilecek olan dernek başkanlarımız ve yönetiminden 1 kişi ile katılacağız. Yörüklerimizin oyuyla seçilip seçimden sonra Yörüklerimize iş aş makam hizmet vermeyenler mobbingle kovanlar sırtını dönenler ve Yörük olmayan oy vermeyenleri kazanalım diye onlara iş aş makam veren hizmet edenler Seçim yaklaştığı için Yörüklerimizin içine oy için gelmeleri başlayacak diye ve Yörüklerimizde onlar gelince yerinden kalkmayacağız oy vermeyeceğiz diye bekleniyor. Ama Mersin'de yerli olarak birlik beraberlik yok. Ama elini taşın altına koymadan hiç bir faydası olamadan tepki vermeden hizmet etmeden harcamadan sırf avantadan siyasi ticari bir yere gelmek için Yörüklerimizi kullanan kullanmak isteyenlere de kullananlara da birlik olalım fırsat vermeyelim. Yörüklerimizin oyuyla seçilip Yörüklerimize ihanet kötülük edenlere bir daha fırsat vermeyelim diye düşünceler hasıl diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.