Mersin Yenişehir Belediyesinin de destekçileri arasında yer aldığı organizasyonla KKTC'den barış kulaçları atan Hacettepe Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Master Yüzme Takımı sporcuları Mersin'e ulaştı. Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir Belediyesi olarak Mersin ile KKTC arasında bir barış parkurunun oluşması için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Barış parkuru için bir adım daha atıldı

Geçtiğimiz yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Mersin’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yüzen sporcular bu yıl aynı tarihte ilk kulacı KKTC’den attı. Yaklaşık 38 saat sonra Silifke’ye ulaşan yüzücülerin hedefi ise Mersin ile KKTC arasında barış parkuru oluşturmak ve KKTC’ye uygulanan haksız ambargoya dikkat çekmek.  

Yenişehir Belediyesine teşekkür eden ve yüzme geçişini yapan 10 kişilik takımda yer alan eden Deniz Kayadelen, kulaçlarıyla barışı simgelediklerini ifade ederek şunları söyledi: “Öncelikle Mersin Valiliği ve Mersin Yenişehir Belediyesine teşekkürlerimizi sunuyoruz. Gerçekten de dört dörtlük bir organizasyon oldu. Tabi ki zorluklar odu ama bizimle baştan sona kadar ilgilendiler. Çok heyecanlıyız, çok gururlu ve mutluyuz. Gerçekten de çok zorlu bir parkurdu. Dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve ilk defa KKTC’den Türkiye’ye yüzdük. Bizim için çok önemli, çünkü barışı simgeliyoruz. Kulaçlarımızla barışı simgelemek istiyoruz tüm dünyada. Ve bu parkuru dünyaya açmak istiyoruz. Çok zorlandık dün gece fırtına oldu. Akıntıyla boğuştuk. 10 kişi takım olarak yüzdük. İnşallah başkaları da daha büyük etkinliklerle bu güzel suların tadını çıkarır. Bence çok güzel bir adım attık, herkese ilham olsun istiyoruz. Yaklaşık 38 saat sürdü ve 100 km bir parkur. Tüm zorlukları aşıp kulaçlarımız attık ve buraya geldik.”

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI