MERSİN - Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün; ilçe genelinde 65 yaş üstü, hastalık veya engelleri nedeniyle, gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen yaşlı vatandaşlar için hayata geçirdiği “Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti” sürüyor. Ekipler, 1 Ocak-30 Haziran 2020 itibariyle 177 ev temizliği, 139 kişiye kişisel bakım hizmeti verdi. Koronavirüs salgını nedeniyle daha kontrollü ve dikkatli şekilde verilen hizmet sayesinde, ilçe genelinde periyodik şekilde ulaşılan aile sayısı ise 316’ya ulaştı.

Başkan Gültak; “Yaşlılarımız bizim atamız, öğretmenimiz ve hafızamızdır”

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, yaptığı açıklamada; Pandemi sürecine rağmen; evde bakım ve temizlik hizmetinin sürdüğünü ifade etti. “Yaşlı, engelli ve kimsesiz insanlarımızın daima yanındayız, onlar için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız” diyen Başkan Gültak; “Yaşlılarımız; bizim atamız, öğretmenimiz ve geçmişimize dair en kıymetli hafızamızdır. Bizleri büyütüp bugünlere getiren büyüklerimizin kıymetini bilmeli, onları sevmeli ve saygı göstermeliyiz. Bizler de gönül belediyeciliği şiarıyla, yaşlılarımızın yardımına koşuyor, imkânlarımızı onlar için seferber ediyoruz. Geçen yıl binlerce ailemize ulaşıp hizmet verdik. Amacımız, yaşlı ve engelli insanlarımızın, günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara yalnız, kimsesiz olmadıklarını hissettirmektir. Onlardan alacağımız hayır duaları, bizim için en büyük mükâfattır. Önümüzdeki günlerde daha fazla ailemize ve yaşlımıza ulaşarak aynı hizmeti vermeye, gönüllerini kazanmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK

Hizmetten yararlanmak için…

Mahalle muhtarları ve vatandaşlara da seslenen Başkan Gültak; bakıma muhtaç yaşlı, engelli ve kimsesiz vatandaşları, belediyenin Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bildirmelerini istedi. Hizmetten yararlanmak isteyen yaşlı vatandaşlar veya yakınları, (05302909797) ile (03242320441/42) numaralı telefonlar aracılığıyla yetkililere ulaşabilirler. Öte yandan, kendilerine yönelik kişisel bakımın yanı sıra, evde de temizlik hizmeti sunan ekipleri karşılarında görünce mutlu olan vatandaşlar, hizmetten büyük memnuniyet duyduklarını dile getirip teşekkürlerini ifade ettiler.