ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM” ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”

Klimalar, sahip olduğu teknolojik özellikleriyle bunaltan yaz sıcaklarında ve üşüten kış soğuklarında yardımımıza yetişiyor. Ayrıca toz ve partiküllerden arınmış bir hava oluşturarak sağlıklı bir yaşam alanı da sunarlar. Firmalar ise bu özelliklere sahip klima üretimleri ile kapalı ortamlarda istenilen konfora cevap vermeyi amaçlıyorlar. Duvar tipi ve ayaklı (salon tipi) çeşitleri bulunan klimalar, kullanılacak mekanın özelliğine göre tercih ediliyorlar.

Duvar Tipi Klima Ve Ayaklı Klima Özellikleri ve Kullanım Alanları

Split klima da denen duvar tipi iklimlendirme cihazı iki üniteden oluşur. Ünitelerden biri iç mekana, diğeri ise dış mekana monte edilir. Split klimalar, hem ısıtma hem de soğutma görevi yaparlar. Konutlarda, iş yerlerinde, okullarda, sinemalarda kullanım imkanları bulunur. Duvara monte edildiği için fazla yer kaplamazlar. Sessiz çalışan bu cihazın 9000 Btu ve 28.000 Btu kapasite aralığında çeşitli modelleri bulunur. Ayaklı iklimlendirme cihazı ise geniş ve ısı kayıplarının çok olduğu mekanlarda kullanılır. Salon tipi olarak da adlandırılırlar. İki ayaklı ve dikey bir tasarıma sahiptir. Bu cihaz, güçlü fan sistemi sayesinde ısıyı geniş bir alana yayar. 40.000 Btu değerinden yüksek salon tipi cihazlarda bulunmaktadır. Salon tipi klimalar duvara monte edilmez, uygun bir alana koyarak kullanılır. Dekoratif özellikleri ile de mekanda estetik bir hava oluştururlar.

Klima Seçiminde Dikkat Edilecek Noktalar

  • Klima almadan önce ürünün alınacağı firmanın satış öncesi ve sonrası destek verip vermediğine ve ücretsiz keşif yapıp yapmadıkları konusu araştırmalıdır. Montaj öncesi yapılan keşif, size doğru iklimlendirme çözümü sunacaktır.
  • Cihazın yedek parça temini konusunda garanti veren ve ücretsiz montaj yapan ve firma tercih edilmelidir.
  • A+++ sınıfı klimalar ile enerji tasarrufu sağlayarak, elektrik faturanızı en aza indirebilirsiniz. Ayrıca A sınıfı cihazlar çevre dostu olduklarından dolayı çevreye zarar vermezler.
  • Kapalı mekanda kullanılan cihazın ses seviyesi, belirlenen kriterlere uygun olmalıdır. İnsan sağlığı ve ses kirliliği açısından sağlıklı bir ortam için ses seviyesi 40 db altında olan cihazlar tercih edilmelidir.
  • Cihaz kullanılacak mekan küçük ise 900-1200 Btu, mekan büyük ise 1800-2000 Btu değerinde klima seçimi uygun olacaktır.

Klima Ömrünü Uzatmak İçin

 Cihazın ömrünü uzatmak için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır:

  • Öncelikle cihaz teknik servisin ve kullanım kılavuzunun doğrultusunda kullanılmalıdır.
  • Klima hava filtresi düzenli aralıklarla temizlenmelidir. Böylelikle cihazın koku yapması önlenir ve ortamda temiz bir hava oluşur.
  • Cihazın iç ünitesi belirli aralıklarla temizlenmelidir. Temizlikte elektrik süpürgesi kullanılabilir. Fakat süpürge en düşük seviyede çalıştırılarak kullanılmalıdır. Cihazın radyatör araları ise ince uçlu bir diş fırçasıyla temizlenebilir.
  • Cihazın sıcaklık ayarını doğru seviyede tutulması gerekir. Çok uzun süre çalıştırmak yerine kısa aralıklarla çalıştırmak ve mekana giren ve çıkan soğuk ve sıcak hava girişlerini engellemek sıcaklık ayarını doğru bir seviyede tutacaktır.
  • Klima yaz ve kış kullanılıyorsa 6 ayda bakımı yapılmalıdır. Cihaz yalnızca yaz ya da kış aylarında kullanılıyorsa mevsim başlarında bakımının yapılması gerekir. Bakımı düzenli yapılan cihazın kullanım ömrü uzayacaktır.
  • Cihazın dış ünitesinden, motorundan ya da fanlarından ses geliyorsa teknik servis çağırmak gerekir.
  • Klima yeterli derecede soğutmuyor ya da ısıtmıyorsa, cihazda gaz kaçağı olabilir. Böyle bir durumda teknik servisten yardım almak yeterli olacaktır.

Türkiye'nin her noktasına hizmet sunan, satış öncesi ve sonrası destek sağlayan Fujiplus, ihtiyaçlara cevap veren kaliteli klima çeşitleri ve uygun klima fiyatları ile hizmetinizdedir. O halde hemen şimdi Fujiplus'ı ziyaret ederek üstün kalitedeki ürünleri inceleyebilirsiniz.