Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplumun tüm kesimlerinin sosyalleşmesi, özellikle pandemi nedeniyle yaşanan psikolojik sorunların azaltılması için ardı ardına projeler geliştirerek, ileri yaş almış vatandaşları da unutmuyor.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yaşlı Destek Hizmetleri biriminden faydalanan ileri yaş almış vatandaşlar, Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı Tarsus Gençlik Kampı’nda misafir edildi. Programa katılan vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi.

Kampı gezerken büyük keyif yaşadılar

Mersin’den otobüslerle alınan 15 ileri yaş almış yurttaş, uzman personel nezaretinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde Tarsus Gençlik Kampı’na götürüldü. Yemek ikramının ardından misafirlere kamp alanı gezdirilip, özellikle geri dönüşüm atölyeleri ile ilgili detaylı bilgiler verildi. Ağaçlar altında ve Berdan nehri yanında yürüyüş yapan ileri yaş almış yurttaşlar büyük keyif yaşadı.

Program çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi psikolog ve sosyal hizmet uzmanları tarafından sosyal destek hizmeti verilirken, fizyoterapistler tarafından egzersiz hareketleri yaptırıldı. Ateş ve tansiyon ölçümünün de yapıldığı etkinlik kapsamında Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği ekibi tarafından özel olarak hazırlanan sahnede mini bir konser düzenlendi.

“Bıraksalar 5-10 sene burada kalırım.”

TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

Tarsus Gençlik Kampı’nın doğal ortamından oldukça etkilendiğini söyleyen misafirlerden Cevat Kapgin, “Burada huzura kavuştum, çok hoşuma gitti. Bıraksalar burada 5-10 sene kalırım. Bunun yanında Yaşlı Destek Hizmetleri biriminde görevli personelin her gün bizleri araması ayrıca çok güzel. Verilen hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 65 yaş ve üstü vatandaşlar için yapılan faaliyetleri çok beğendiğini kaydeden Bergüzar Özkuşçu ise “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e teşekkürlerimi iletiyorum. Ben de Ankara’da görev yapan eski bir belediyeciyim. Ama burada, biz 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılan sosyal etkinlikler gerçekten çok güzel. Pandemiden dolayı evden çıkamıyoruz ve çok bunalıyoruz. Yaşlı Destek Hizmetleri biriminde görevli gençlerin bizlerle yakından ilgilenmeleri memnuniyet verici. Teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.