Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Silifke ve Aydıncık ilçelerinde ormanlık alanlarda ve yerleşim bölgelerinde çıkan yangında incelemelerde bulunurken, vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.  

Başkan Seçer, ilk olarak Silifke Boğsak’taki yangın yerini inceledi. Ardından yerleşim alanlarının bulunduğu bölgeye geçen Seçer, oradan da Aydıncık’a gitti. Aydıncık dönüşünde ise Silifke’nin Yeşilovacık Mahallesi’ne gelen Başkan Seçer, yangından etkilenen yerleri inceleyip, vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Seçer’e incelemeleri sırasında Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, Meclis üyeleri ve Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yöneticileri eşlik etti.

Büyükşehir itfaiye ekipleri canla başla mücadele ediyor

Havadan ve karadan müdahale edilen yangının bir an evvel söndürülmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi de destek veriyor. Yangınla canla başla mücadele eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi, toplam 14 itfaiye aracı ve arazöz, 15 iş makinesi ile yangının daha fazla büyümeden söndürülmesi için mücadele veriyor. Karaman’dan 2, Hatay’dan 3, Niğde’den 3 ve Ankara’dan gelen 5 itfaiye aracı ve arazöz ile yangın söndürme çalışmalarına destek veriliyor.

Büyükşehir ekipleri, çobanı hayvanları ile birlikte yangından kurtardı

RAMAZAN KOLİLERİNE TALEP % 10 ARTIŞ GÖSTERDİ RAMAZAN KOLİLERİNE TALEP % 10 ARTIŞ GÖSTERDİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmalar kapsamında 1 çobanı hayvanları ile birlikte yangından kurtarırken, kayıp 2 kişinin de arama kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Silifke ve Aydıncık’ta çıkan yangında evleri, seraları, bahçeleri ve hayvanları zarar gören vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Seçer, geçmiş olsun dileklerini iletirken, alanda incelemeler yaptı.  

Seçer, ayrıca dağlık ve ormanlık alanlarda da incelemelerde bulunurken Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri ve itfaiyecilerden yangının genel durumu hakkında bilgi alıp, çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Yangın mağduru vatandaşlara Büyükşehir’den sıcak yemek

Silifke ve Aydıncık ilçelerine Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından sıcak yemek ulaştırırken, daha sonraki günlerde de Mobil Mutfak Tırı ile gece-gündüz bölge halkının sıcak yemek ihtiyacı karşılanacak.