MERSİN - Dünya çapında etkisini devam ettiren Korona virüsü Mezitli’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu gölgeleyemeyecek. 23 Nisan kutlamaları kapsamında 2 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek olan Mezitli Belediyesi coşkuyu Mezitlililerin evlerine kadar taşıyacak.

İlk olarak Mezitli Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyeleriyle birlikte tele konferans yöntemiyle bir araya gelecek olan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, sosyal medya üzerinden temsili devir teslim töreni gerçekleştirecek. Çocuk Meclisi üyeleri 23 Nisan’a özel hazırladıkları sunumları gösterime sunacak.

MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET MERSİN BAROSU’NDAN, İL EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK’E ZİYARET

Ayrıca Mezitli Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Online Evde Kal Satranç Turnuvası düzenlenecek. Virüsün yayılmasını ve çocukları olumsuz etkilememesi adına tedbir alan Mezitli Belediyesi, bu kez turnuvayı internet üzerinden gerçekleştirecek. Dünya genelinde herkesin interaktif olarak katılabileceği turnuva 23 Nisan günü saat 14.00’da başlayacak.

Saatler 17.00’yi gösterdiğinde ise Mezitli Yeni Mahallesi Muhtarlığı yanında yapılacak kutlamalarda 23 Nisan coşkusu doruğa çıkacak. “23 Nisan'da Balkonda, Bayram Var” adı verilen etkinliğe Başkan Neşet Tarhan da katılarak 23 Nisan coşkusunda Mezitlililerle birlikte olacak. Bayrak ve Atatürk resimleriyle donatılan sokakta yapılacak müziğin yanı sıra renkli gösterilerin yer alacağı etkinliğe Mezitliler de evlerinin camından ve balkonundan katılabilecek.

“23 Nisan'da Balkonda Bayram Var” etkinliklerinin ikincisi de Tece Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Tece Gönüllüevi yanında gerçekleştirilecek. Müzik ve gösterilere ışık şovlarının da eşlik edeceği etkinlikte tüm Türkiye ile aynı anda İstiklal Marşı da okunacak.

Tüm Mersinlileri sosyal medya üzerinden yapılacak olan 23 Nisan coşkusunu yaşamaya davet eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “ Virüsün 23 Nisan coşkumuza gölge düşürmesine asla izin vermeyeceğiz. Halkımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı coşkusunu doyasıya yaşaması adına tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Bizler sokaklarda, halkımızda evlerinde, balkonlarında, camlarında coşkumuza eşlik edecekler. Ulaşamadığımız yerlerdeki vatandaşlarımız sosyal medyadan takip ederek bu büyük şölene katılacaklar. Gelecekte çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin bugünün çocukları tarafından şekilleneceğini biliyoruz. Geleceğimizin aydınlık olması için çocuklarımızın eğitimine önem veriyoruz. Eğitimin ülke gelişiminde son derece önemli olduğunu biliyor ve ona göre çalışıyoruz. Tüm Mersinlilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, şenliğimize katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.