Mersin Yenişehir Belediyesi kent genelinde dikimini yaptığı farklı türdeki süs bitkilerinin büyük bir çoğunluğunu Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlıkta üretiyor.

GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

Yenişehir’i yeşillendirmek ve kente estetik bir görünüm kazandırmak amacıyla hareket eden Yenişehir Belediyesi, Limonluk Mahallesi’nde bulunan ve 6 bin metrekarelik alandan oluşan fidanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Her yıl lavanta, japon ayvası, begonvil ve santolin gibi yaklaşık 40 çeşit ağaç ve çalı fidesi çelikleme yöntemi ile çoğaltılıyor ve bu şekilde ortalama 40 bin bitki üretiliyor.

Başkan Özyiğit, “Üreterek, tasarruf sağlıyoruz”

Kışlık ve yazlık olmak üzere kent genelinde yılda yaklaşık 150 bin çiçek diktiklerini ifade eden Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, fidanlıktaki üretim çalışmaları ile birlikte tasarruf sağladıklarını da vurgu yaptı.  Fidanlıktaki seralardan üretilen farklı türdeki ağaçlar, birbirinden renkli çiçekler ve süs bitkileri ile Yenişehir’in dört bir yanını yeşillendirdiklerini kaydeden Başkan Özyiğit, “Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı fidanlığımızda her zaman hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Yeşil kentimizi daha da yeşillendirmek ve renklendirmek için çalışıyoruz.  Farklı türdeki ağaçlar ve süs bitkilerini fidanlığımızda üretmemiz ile tasarruf da sağlamış oluyoruz. Ve aynı zamanda kalite seviyesi de yükseliyor” dedi.