Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’lerde ve belediyelerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak kadrolu pozisyonda çalışan üniversite mezunu işçiler, İstanbul’da bir araya geliyor.

Sendikalar ile devlet yetkilileri arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile birlikte umutla taleplerinin yerine getirilmesini bekleyen  üniversite mezunu işçilerİstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde buluşacak. Bu akşam saat:19.00’da gerçekleştirilecek buluşmada üniversiteli işçiler seslerini duyurmaya çalışacak.

Ne istiyorlar?

Kamu kurum ve kuruluşları ile KİT’lerde ve belediyelerde 4857 sayılı yasaya tabi olarak kadrolu pozisyonda çalışan üniversite mezunu işçiler, statü değişikliği ile memur olmak istiyor.

Bu konuda yıllardır mücadele veren üniversiteli işçiler, aynı iş yerinde aynı işi yaptıkları memurlarla görevde yükselme, tayin, atama gibi aynı haklara sahip olarak iş barışının temin edilmesi olduğunu dile getiriyorlar.

Devlet büyüklerinden bir an önce bu soruna çözüm bulmalarını istiyen üniversiteli işçiler, statü değişikliğinin mali açıdan hazineye ek bir yük getirmediğini, aksine kendilerinin ikramiye, yüksek maaş gibi maddi açıdan feragat ettiklerini dile getiriyorlar.

Taleplerinin yeni bir kadro değil sadece statü değişikliği olduğunun altını çizen üniversite mezunu işçiler, sendikalarla devlet yetkilileri arasında imzalanan 3. dönem toplu iş sözleşmesinde yer alan haklarının verilmesini istiyorlar.