TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ TÜRK TELEKOM’DAN AKM’DE ERİŞİLEBİLİR YAŞAM PROJELERİ

Anamur Belediyesi avokado yetiştiriciliği yaparak, ürünlerden elde edilen gelirle üniversite öğrencilerine maddi destek sağlayacak.

Muz’un Başkenti olarak bilinen ve ülkemizin muz ihtiyacının yarısını karşılayan Anamur’da, Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile belediyeye ait arazilerde avokado yetiştiriciliği yapılacak.

İlk etapta Ören Mahallesi’nde bulunan Anamur Belediyesi’ne ait 3 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmalarla yüz adet avokado toprakla buluşturuldu.

Çalışma yapılan bölgeyi ziyaret eden Başkan Kılınç, burada avokado dikimi gerçekleştirdi.

Kendisinin de bir üretici olduğunu belirten Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç: “Göreve geldiğimizde öncelik verdiğimiz konulardan birisi de Anamur’u yeşillendirmekti. Şu ana kadar on binin üzerinde ağacı toprakla buluşturduk. Yeryüzünün en bereketli topraklarına sahip Anamur’da atıl vaziyette bulunan belediye arazilerinde bugünden itibaren tarımsal üretim gerçekleştireceğiz. Piyasa değeri yüksek, ithal edilen tarım ürünleri arasında bulunan avokadoyu bu bölgede yetiştirerek hem ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de buradan elde edeceğimiz gelir ile Anamurlu üniversite öğrencilerimize maddi destek sağlayacağız’’ dedi.