Ankara'da 15 Temmuz 2020 tarihinde aşırı hızlı ve alkollü bir sürücünün otomobiliyle vurup kaçması sonucu hayatını kaybeden bisiklet sporcusu Umut Gündüz'ün (19) ailesi, Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir’i ve Başkan Yardımcısı Av. Kazım Yüksel’i ziyaret ederek, Türkiye genelinde başlattıkları “Umut için Adalet Herkes için Adalet” turu mücadelesine destek istedi.

GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ” GÜLTAK: “1 NİSAN’DA KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ”

“HUKUKİ SÜRECİ SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ”

1 Ağustos 2021 tarihinde Şanlıurfa’dan tura başlayan Umut’un ailesi, geçtikleri güzergâhlarda baro başkanlıklarını, demokratik kitle örgütlerini ve adalet mağduru aileleri ziyaret ediyor. Mersin Barosu Başkanlığı’nı ziyaret ederek destek isteyen Umut Gündüz’ün babası Menderes Gündüz, adalet turunun amacının adalete olan güvenlerinin kalmaması olduğunu söyleyerek, “Bu kaza değil, cinayettir. “1 yılı geçkin bir süredir sürdürmüş olduğumuz adalet mücadelemizde gördük ki adalet sağlanamıyor. Bizim gibi yıllardır adalet bekleyen aileler ile adalet mücadelemizi sürdürmek, dayanışmayı büyüterek ülkemizde yaşanan adaletsizlikleri sonlandırmak için barolarımızı ve yurttaşlarımızı mücadeleye desteklerini bekliyoruz. Mersin Barosu’na gösterdikleri ilgi nedeniyle teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Gazi Özdemir ise, Umut için adalet, herkes için adalet mücadelesinde Mersin Barosu olarak gereken desteği vereceklerini ve hukuki süreci sonuna kadar takip edeceklerini söyledi.