“Ben de en az sizin kadar bu projenin hayata geçmesini istiyorum” diyen Seçer, Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nin (UND) el ele vermesiyle projenin hayata geçirileceğine inandığını söyledi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, UND Yönetimini yalnız bırakmadı. UND Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Muhittin Ocak ve Rıdvan Arıç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Özçelik, Kerem İmrak, Coşkun Aytaş, Mehmet Can Arslan, Süleyman Aktaş ile UND Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri Muazzez Araç ve Siraç Dündar’la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Mersin’de kurulması planlanan Uluslararası Lojistik Köy’ün gerekliliği ve nasıl yapılması gerektiğine dair detayların konuşulduğu görüşmede Başkan Kızıltan ve UND Yönetimi, yurtiçi ve yurtdışından yatırımcıların hazır olduğunu, yer tahsisi konusundaki sorunun çözülmesi halinde vakit kaybedilmeden çalışmaya başlanabileceğini vurguladı.

KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI KIZILAY'IN GAZZE GEMİSİ MISIR'A ULAŞTI

ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR
Artık harekete geçme zamanı olduğunu dile getiren Başkan Seçer ise devam eden imar çalışmaları hakkında bilgi paylaştı. Mersin’in İstanbul’un ardından araç filosu açısından en büyük ikinci il olduğunu hatırlatan Seçer, “Aynı zamanda Mersin lojistik ile doğup büyüyen bir kent. Böyle bir projenin hayata geçmesini en az ben de sizler kadar istiyorum” ifadelerini kullandı. Nakliyeciler Sitesi Projesi’nin hızla tamamlandığını ve ihale aşamasına gelindiğini hatırlatan Seçer, Belediye, MTSO ve UND’nin birlikte hareket etmesiyle bu projede de hızla yol alınabileceğine inandığını söyledi. Vakit kaybedilmeden çalışmalara başlanması kararı alınan görüşmede proje içerisinde gümrük, depolama alanları, TIR garajları gibi sektörel yatırımların yanı sıra fuar alanı beş yıldızlı oteller gibi uluslararası lojistiğin gerektirdiği her türlü tesisin yer alacağı altyapı oluşturulması gerektiğine de değinildi.