Proje tasarımını Gökhan Esmer ve Genel Koordinatörlüğünü Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı' nın yaptığı proje ekibinde 66 dansçı, 14 teknik, 10 proje ve 10 müzik ekibi olmak üzere 100 kişilik dev ekiple Türkiye turnesine çıkacak.

Proje ekibinde;

Medya Danışmanı Ebru Gezer

Halkla İlişkiler Direktörü Sezen Şen

Mali Danışman Özcan Demir

Genel Sanat Yönetmeni Murat Bal

Sanat Danışmanı Emrah Tok

Müzik Prodüksiyon Modelite Prodüksiyon Ali Coşan

Batudans Akademi İbrahim Sağır Bulunuyor.

Dijital Medya Direktörlüğünde Ertuğrul Tohma

Kurumsal İlişkilerde İçimizdeki Sanat Derneği Başkanı Tuncay Torun,

Anlatım ve Hikaye Yazar Oğuz Göl,

Basın ve Sunumda Tuğba Yürük,

Işık ve Ses Yönetmenliğinde ise Murat Kurukafa görev alıyor.

Projenin jeneriğinde kullanılan rap şarkısını ise  Rap müziğin sevilen ismi Clemency seslendirdi.

İçerisinde bulunduğumuz orta doğu coğrafyası olmak üzere hemen hemen tüm ülkelerde insanların din, dil, ırk, renk, mezhep, siyasi vb. konularda bölündüğünü ve  kardeşcil duygulardan uzak  bir yaşam sürdüğünü görmekteyiz. Bu tür durumların ülkelerin varlığını tehlikeye sokmakla beraber, toplum olma olgusunu ortadan kaldırmakta ve buna bağlı olarak ta kültürel miras kaybını sağlamaktadır. Özellikle komşu ülkelerimizde yaşanan kargaşa ve iç karışıklıkların ülkemizde rol almamasının tek nedeni var. O da bizim kürdümüz, arabımız, lazımız, çerkezimiz, romanımız, boşnağımız ile Müslüman, Hristiyan, Musevi açıkçası dini, dili mezhebi görüşü hiç farketmeden birlik, berberlik ve kardeşlik ruhu ile bu toprklarda geçmişten beri yaşamamızdır. Bu projeyi hazırlamamızdaki yegane temelde işte bu olguların daha fazla perçinlenmesi ve her daim yüreklerde sıcak tutulmasıdır. Çünkü bizi biz yapan bu değerler aynı zamanda bizi dünyada ayrıcalıklı kılan değerlerdir. Ve birliğe, beraberliğe, kardeşliğe bu kadar ihtiyaç duyulan bir zamanda kültürel mirasımız olan bu bağlılığımızı halkımıza yansıtmak ülkemiz halklarına ve dünyaya yıkılmaz bir medeniyetin hikayesini anlatacaktır.

MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET MTOSB’DEN İL EMNİYET MÜDÜRÜ’NE ZİYARET

Dünyada emsali olmayan ve ilk olacak olan projemiz içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ nde bu güne dek birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu ile yaşayan ve yaşayacak olan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Roman, Boşnak halklarının nüfus sayısından , örf ve adetlerine, günlük yaşantılarından, gelenek göreneklerine kadar her bir özelliklerini anlatmaktayız. Bunun yanında halk oyunları dans ve kareografi ekibi ile bu kültürleri pekiştirmekteyiz. Farklı kültüre sahip yörelerin aynı sahnede, aynı anda oyun sergilemesi ise birlik ve beraberlik mesajımızı vermektedir.

Müslüman, Hristiyan, Musevi vb. dini görüşe sahip halkımızın nüsus sayılarını, istatistikleri, ülkemizdeki ibadethanelerini anlatmakta ve birliğimizin ilebebet sürmesi adına ortak dua edilmektedir. Bunun yanında Sema ve Semah gösterisininde olacağı sahnemizde aynı anda, aynı sahnede ve aynı seste ‘’Sema ve Semah’’ın yer alması ile dünyaya ülkemiz adına yine birlik beraberlik ve kardeşlik mesajı vermekteyiz. Gösterimiz içerisinde ayrıca özel hazırlanmış 3 adet drama ve röportajlar ile ülke birliğini dünyaya yansıtmaya devam edeceğiz.

Binlerce yıldır bu topraklarda nam salmış, dünyaya birlik ve berberlik olgusunda örnek olmuş bir milletiz. Bu özelliğimizi dünyaya yansıtabilmek ve neden yıkılmaz bir toplum olduğumuzun mesajını vermeyi amaçladık. Biz bu toprakların sahibi ve yegane mirasçısıyız. Çünkü biz; türküyle, kürdüyle, romanıyla, lazıyla, çerkeziyle, bonakıyla, Müslümanı, hristiyanı, musevisi ile dini, dili, nefesi ve sesi ile ‘’TÜM RENKLERİYLE TÜRKİYE’YİZ…