BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN BOLTAÇ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ BAŞKAN SEÇER’DEN BAŞKAN BOLTAÇ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Torosların zirvesinde, kırsal mahallerde eğitim gören öğrenciler, ‘Haydi Çocuklar Denize’ projesi kapsamında önce denizle buluştu ardından tiyatroda gönüllerince eğlendiler. Mersin Erdemli ‘de başlatılan proje ile kırsalda yaşayan çocukların aynı imkânlardan yararlanması hedefleniyor.
Mersin Erdemli Belediyesi, sosyal aktiviteleri kısıtlı olan, kırsal mahallerdeki öğrencilere özel programlar yapıyor, yüzleri güldürüyor. Kırsal mahallelerden alınan öğrenciler güne kahvaltı programı ile başladı ve ardından denizde gönüllerince zaman geçirdiler.
Denizde keyifli anlar geçiren çocuklar sonrasında ise Erdemli Belediyesi Tiyatro Ekibi’nin sergilediği, Türk Tiyatrosu’ndan Geleneksel Orta Oyunu ve İgor Ormanda isimli tiyatro oyununu izledi.
“Çocukların Yüzleri Gülüyor”
Yapılan çalışmalar ile çocukların hayata umutla bakmasına katkı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, “Erdemli 52 kilometrelik sahil şeridine sahip fakat Erdemli sadece sahilden mütevellit değil, 2000 rakıma kadar Torosların zirvesine kadar bir coğrafyaya ait. Torosların zirvesinde yaşayan çocuklarımızın denizle buluşması zaman zaman mümkün olmuyor, biz belediye olarak şimdi Toroslarda yaşayan çocuklarımızı, köylerde yaşayan çocuklarımızı denizle buluşturuyoruz. Yüzme öğretmenlerimiz eşliğinde hem çocuklarımızı denizle buluşturuyoruz hem de köyde bulunan çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz ve bunun çocuklarımızın geleceği için gerçekten çok önemli bir anı olduğunu düşünüyorum. Yani bu kentte yaşayan her birey devletin hiçbir imkânından mahrum kalmayacak, özellikle kampanyanın ismini ‘Haydi Çocuklar Denize’ koyduk. Bugün dört köyümüzde bulunan çocuklarımızı yani köyden mahalleye dönüşen yerlerde bulunan çocuklarımızı denizle buluşturuyoruz. Bundan sonra bizim 49 tane köyümüz var gerçi sahilde de mahallelerimiz var ama 49 köyümüzde yaşayan tüm çocuklarımızı sırasıyla denizle buluşturmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Denizde gönüllerince eğlenen öğrenciler için perdeler uzun bir aranın ardından ilk kez aralandı. Doğusandal Mahallesi’nden gelen bir öğrenci, “Doğusandal Mahallesinden geliyorum, o kadar yol geldik, bu program çok iyiydi bayağı eğlendik, güldük. Denize bazen gidebiliyorduk bazen ise gidemiyorduk ama şimdi burada yemek yedik, eğlendik, gezdik. Bu daha güzel oldu. Zevkini şimdi ve bu şekilde çıkarttım. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim.” diye konuştu.
Etkinliğe katılan bir diğer öğrenci ise, “Bugün arkadaşlarımızla buraya geldiğimiz için öncelikle başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Hepimiz çok mutluyuz, bizi buraya getirdiği için başkanımıza ve bütün arkadaşlarına teşekkür ederiz. Bize kahvaltı yaptırdılar, o yüzden teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Programlara gelen öğrencilere öğretmenleri ve mahalle muhtarları eşlik ediyor. Programa eşlik eden Sinap Mahallesi Muhtarı Necdat Erdoğan, “ Gerçekten çocukların böyle bir şeye ihtiyacı vardı. Hem de böyle bir dönemde çok önemli bir projeydi, Mükerrem Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çocuklar gayet mutlu, neşeli. Yoğun demeyelim de yorgun bir yılın sonunda böyle bir etkinlik çok güzel oldu. Çocuklar da gerçekten memnun oldular, mutlu oldular. Hepsi ayrı ayrı Mükerrem Başkanımıza teşekkür ediyorlar ve biz de teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Karayakup Mahallesi Muhtarı Ahmet Özger “Başkanımıza buradan çok teşekkür ediyorum, çocuklarımıza, kırsaldaki çocuklarımıza böyle bir imkan tanıdığı için, bizlere yardımcı olduğu için ve böyle güzel bir program düzenlediği için çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Öte yandan, Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği Ekipleri öğrencileri düzenli olarak denize götürmeye devam ediyor.