Kış aylarında “çocuklar üşümesin” sloganıyla çalışma başlatan Erdemli Belediyesi, Toros dağlarındaki Yörük çocuklarının yüzlerini güldürüyor.
Çocuklar üşümesin, mutlu olsun diye Yörükleri bir bir gezen Erdemli Belediyesinin Örnek Projesi ‘Limon Çiçeği’ ekipleri çocukların kuzu ve oğlaklarını sevdirmesi ise ziyaretlere ayrı bir renk katıyor.
Sıfır rakımından iki bin beş yüz rakımına kadar Erdemli’de her alanda çalışma yürüten Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği ekiplerinin yaptığı yeni projeyle tek bir amacı var, çocukların yüzünü güldürmek.
‘Bir insanlık projesi’ anlayışıyla kurulan Erdemli Belediyesi limon çiçeği ekipleri bu kez çocukların yüzlerini güldürmek için seferber oldu.
Kışın Çocuklar Üşümesin diyen Limon Çiçeği Ekipleri Önceden ayarlanan, mont, bot ve oyuncaklar başta olmak üzere kıyafetler araçlara yüklendi ve Toros dağlarının yolu tutuldu.
Başkan Tollu limon çiçeği ekipleri ile birlikte çocukları elleriyle giydirerek bir bir ilgilendi.
Hediyelerini alan Yörük çocuklarının mutluluğu ise görülmeye değerdi. Çocuklar ise limon çiçeği ekipleriyle birlikte kuzu ve oğlaklarını severek programa ayrı bir renk katıyor.

KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK KADINLAR’DAN, BAŞKAN GÜLTAK’A TAM DESTEK


Başkan Tollu, “ Her Yerde Vatandaşlarımızın Yanındayız”
Sıfır rakımında iki bin beş yüz rakımına kadar her yerde olduklarını ifade eden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, çocukların yüzlerinin gülmesi için gayret ettiklerini belirtti.
Başkan Tollu, “iki bin, iki bin beş yüz rakımına bizim insanlarımız buralarda hayvancılık yapıyorlar ve oralarda çok ciddi bir üretim var. Biz o insanlarımıza da hizmet götürmeye gayret ediyoruz. Bizim insanımıza hak ettiği hizmet kalitesini götürmenin gayreti içerisinde oluyoruz. Bizim limon çiçeği ekibimiz var. Gençlerimiz gerçekten heyecanlı. Adeta bu işi ibadet aşkıyla yapıyorlar. Darda kalan, zorda kalan, sıkıntıda kalan bu kentte yaşayan her insanımızın yardımına koşan bir ekibimiz var. Bizim fakru zaruret içerisinde olan bir insanımız varsa, sıfır rakımında da olsa iki bin beş yüz rakımında da olsa o insanlarımız bulup muhannete muhtaç olmadan yaşamaları idame ettirmeleri için çalışıyoruz” diye konuştu.
Öte yandan limon çiçeği ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürürken, çocuklar için kıyafet ve oyuncak desteği Erdemli Belediyesi Limon Çiçeği noktasına yapılabiliyor