KPHA - Son zamanlarda Türkiye artan kripto para yatırımları nedeniyle birçok yerli kripto para borsası faaliyete geçti. Bu borsalardan biri olan Thodex, geçtiğimiz haftalarda 2 milyon adet Dogecoin dağıtarak oldukça ses getirmişti.

Türkiye’nin “ilk global borsası” olma hedefinde son dönemde ciddi adımlar atan Thodex, şu sıralar ise eleştirilerin hedefinde. Türkiye’de bir hayli popüler olan kripto para borsasının kullanıcıları özellikle bir süredir çekim yapamamaktan şikayetçi.

Son günlerde Thodexborsasında garip olaylar olmaya başladı. Birçok kullanıcı, yerli borsanın kendilerini mağdur ettiğini belirterek sosyal medyada seslerini duyurmaya çalışıyor.

THODEX ŞİKAYETLERİ BİTMİYOR

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

Kripto para yatırımcılarının Twitter gibi sosyal medya platformlarında dile getirdikleri bir diğer konu ise DOGE fiyatında yaşanan farklılık oldu. Diğer yerli borsalarda 4 TL seviyesine yaklaşan DOGE fiyatının günlerdir Thodex üzerinde 2 TL seviyesinin altından alınıp satıldığı ortaya çıktı. Bu da kullanıcıların tepkisine yol açtı. İddialara göre DOGE çekmek isteyen kullanıcıların bu talepleri de karşılanmadı ve mağduriyet arttı.

Şimdi ise Thodex CEO’su Faruk Fatih Özer’in Twitter hesabını kapattığı ortaya çıktı. Düne kadar twitter profilinin mevcut olduğu görülen Özer'in bugun profiline ulaşılamıyor. Özer'in profilinin kapanmasına kullanıcılar tepki gösterdi.

FARUK FATİH ÖZER KİMDİR?

Faruk Fatih Özer hakkında internette verdiği röportajlar haricinde bilgi bulunmuyor. Özer ticarete erken yaşta adım atmıştır. Eğitimi devam ederken aile şirketinde görevler almıştır. Bir dönem e-ticaret yapmıştır. Ardından da yazılım sektörüne girmiştir. 2017 yılında Koineks’i kurmuştur. 2020 yılına gelindiğinde Koineks, Thodex markasıyla globale açıldığını duyurdu. ABD’den aldığı FinCen MSB lisansı ile globalleşen Thodex, Türkiye’nin ilk global lisanslı kripto para borsası oldu

THODEX NE ZAMAN AÇILACAK?

Thodex'ten yapılan açıklamada: "İsmini anlaşma süreci tamamlandığında duyuracağımız dünya çapında bilinirliği olan banka ve fon şirketleri, uzun süredir, şirketimize yatırım yapmak istemekte ve ortaklık teklifinde bulunmaktadır. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına gelen ortaklık teklifini olumlu değerlendirme kararı alınmıştır. Bu sürecin tamamlanabilmesi için işlemlerin durdurulup devir sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Süreç ise yaklaşık 4-5 iş günü sürecektir. Bu süre zarfında kullanıcılarımıza düzenli olarak bilgilendirme sağlanacaktır." ifadelerine yer verildi.