Pandeminin etkisiyle geçen iki yılın ardından yaz tatilini kalabalıktan uzak ve korunaklı bir şekilde teknede geçirme fikri, deniz tutkunlarından genele doğru yayılmaya başladı. Kovid 19 salgını ile beraber maviliklere ve muhteşem koylara gitmek için tekne kiralamak en cazip tatil opsiyonlarından biri haline geldi. 49 ülkede 12 bin tekne ile hizmet veren lider tekne kiralama platformu viravira.co; kalabalıktan uzak ve korunaklı bir tatil için 2022 yılı erken rezervasyon dönemini 2021 Kasım ayı itibarıyla başlatmıştı. Erken rezervasyon verilerini açıklayan viravira.co Kurucu Ortağı ve CEO’su Baran Yıldırım, ‘‘Geçtiğimiz yıla oranla erken rezervasyon dönemindeki satışlarda yüzde 43, satış tutarımızda ise yüzde 72 oranında artış sağladık” dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ROTA ‘‘GÖCEK’’ OLDU

RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI RAMAZAN BAYRAMI’NDA MISIR’A TÜRK AKINI

Yıldırım, ‘‘Erken rezervasyon, tatilcilere fiyat / performans açısından en iyi tekneleri seçme özgürlüğü sağlıyor. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat ayları erken rezervasyon için en uygun aylar. Mart ayından sonra teknelerin müsaitlikleri giderek azalmaya başlıyor. Tabi bu durum fiyatlara da yansıyor. 2022’ye dair erken rezervasyonlarda en çok tercih edilen rotalar yüzde 37 ile Göcek, yüzde 16 ile Fethiye ve yüzde 14 ile Bozburun oldu. Bu bölgelere ek olarak Marmaris, Bodrum, Kaş, Orhaniye, İzmir ve Datça’da rağbet gören destinasyonlar arasında yerini aldı’’ şeklinde konuştu.

49 ÜLKEDE 12 BİN TEKNE İLE HİZMET VERİYOR

49 ülkede, 1040 farklı lokasyon ve 12 bin tekne ile tatil severlere hizmet veren viravira.co ile kullanıcılar gulet, katamaran, yelkenli, motoryat, sürat teknesi ve şişme bot tipi tekneleri kolaylıkla kiralayabiliyor. Tatilcilerin 2022 sezonu erken rezervasyon döneminde tekne tipi tercihinde ilk sırada yüzde 63 ile gulet yer aldı. Guleti sırasıyla yüzde 20 ile yelkenli, yüzde 15 ile motoryat ve yüzde 2 ile katamaran takip etti” ifadelerini kullandı.