Göreve geldiği günden bu yana toplumun tüm kesimleriyle buluşan ve her fırsatta esnaf ziyaretlerinde bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Büyükşehir bürokratları da vatandaşları dinlemek ve sorunları yerinde tespit etmek için çalışmalar gerçekleştiriyor. Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Tarsus’ta dezavantajlı mahalleler arasında yer alan Gazipaşa, yeni gelişim bölgesi olan Kırklarsırtı ve kent merkezindeki en eski mahallelerden Kızılmurat mahallelerini ziyaret etti.

Ziyaret programına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel ve Ali Rıza Özdemir’in yanı sıra Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Mezarlık İşleri Dairesi Başkanı Hayrullah Yücesoy, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkan Vekili Ceren Derkuş, Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanı Gürgin Bilici, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz ile birim müdürleri katıldı.

SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ” SOYDAN: ”KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIZ”

Ziyaretlerin ilk durağı Gazipaşa Mahallesi oldu

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal ve ilçe belediye meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyaretlerin ilk durağı Gazipaşa Mahallesi oldu. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, sorunları yerinde tespit etmek ve beklentileri dinlemek adına tüm daire başkanlarıyla birlikte bölge bölge çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Gazipaşa Mahallesi Muhtarı Aydın Kızıltaş, mahalle olarak en büyük sıkıntılarının altyapı olduğunu ifade etti. MESKİ tarafından projelendirilen çalışmaları umutla beklediklerini de belirten Kızıltaş, Büyükşehir bürokratlarının mahallelerini ziyaretlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını kaydetti. Ardından Büyükşehir heyeti, mahallede esnafla görüştü ve vatandaşların taleplerini dinledi.

Tarsus’un en büyük mahallesine ziyaret

Büyükşehir bürokratları, nüfus bakımından Tarsus’un en büyük mahallesi olan Kırklarsırtı’nda da esnafı ziyaret etti. Heyet, Tarsus Makam Camii yanında bulunan meydanda kurulan dünyanın 70’inci, Türkiye’nin ise 4’üncü yeryüzü pazarındaki stantları ziyaret ederek, yöresel ürünleri tatma imkanı buldu.

Ziyarette; Kırlarsırtı Mahallesi Muhtarı Mehmet Cülük, Başkan Vahap Seçer’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Daire Başkanları ve Genel Sekreterler geldi. Muhtarlığımızda toplantı yaptık. Sorunlarımızı dinlediler. Vahap Başkanımız’a ve Daire Başkanlarımız’a yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Tarihi Tarsus evlerine ev sahipliği yapan Kızılmurat Mahallesi’ni de ziyaret ettiler

Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının Tarsus’taki son durağı ise kentin en eski mahallelerinden biri olan ve tarihi Tarsus evlerine de ev sahipliği yapan Kızılmurat Mahallesi oldu. Heyet, Mahalle Muhtarı Duran Topçuparlak’ı ziyaret ederek, mahallede incelemelerde bulundu. Kızılmurat Mahallesi’ndeki tarihi evlerin değerlendirilmesi ve burada bulunan meydanların canlandırılması için yapılabilecek çalışmalar konusunda ön inceleme yapan Büyükşehir bürokratları, Tarsus programının sonunda ise Büyükşehir Belediyesi tarafından Yarenlik Alanı’nda düzenlenen “Hoş Geldin Bahar” konserlerine de katıldı.