Mersin Yenişehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında şair ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın’ı Mersinlilerle buluşturdu. Pandemi önlemlerinin titizlikle alındığı etkinlikte Sunay Akın, Zafere Giden Yol’u anlattı.

Yenişehir Belediyesinin daveti üzerine Mersin’e gelen Sunay Akın, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda 30 Ağustos Zaferi’nin destansı hikâyesini Mersinlilerle paylaştı. Sunay Akın’ı, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’in yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, Gazeteci Serhan Asker ve Sanatçı Ali Atay ile çok sayıda vatandaş ilgiyle izledi.

Pandemi önlemleri alındı

Özgecan Aslan Barış Meydanı’ndaki program korona virüs önlemleri alınarak gerçekleştirildi. Yenişehir Belediyesi, alanda sosyal mesafeye uygun oturma düzeni oluşturdu. Alanın girişinde görevliler vatandaşlara maske dağıtarak, ateş ölçümü yaptı. Ayrıca birçok noktaya sensörlü dezenfektan cihazları yerleştirildi.

“İlham verici zafer dünyanın tüm ezilen halkları için bugün bile bir umut kaynağıdır”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit yaptı. 30 Ağustos Zafer’inin bugün bile tüm ezilen halklar için umut kaynağı olduğunu ifade eden Başkan Özyiğit, “Bugün Mersinli hemşehrimizin şehit haberini derin üzüntüyle öğrendik, şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.  98 yıl önce Büyük Taarruz'da olduğu gibi bugün de bu güzel vatanı korumak için canlarımızı feda ediyoruz.  Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizin anısına sizleri bir dakikalık saygı duruşunu gerçekleştirdik. Coşkuyla ve gururla kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı, bağımsızlık mücadelesi veren bir halkın tüm imkânsızlıklara karşı zafer kazandığı ve işgalci güçleri Anadolu’dan söküp attığı günü simgelemektedir. Büyük bir inanç ve özgürlük arzusuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde elde edilen bu ilham verici zafer ve canlarını bağımsızlığa siper edenler, dünyanın tüm ezilen halkları için bugün bile bir umut kaynağıdır” dedi.

Başkan Özyiğit “Tüm tedbirlerimizi alarak zaferi coşkuyla kutlayacağız”

DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR

Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine ve demokrasiye sahip çıkacaklarını vurgulayan ve Zafer’i korona virüsüne karşı tüm tedbirleri alarak kutlayacaklarını belirten Başkan Özyiğit, “O günlerde tüm zorluklara rağmen canlarını feda ederek bize bu güzel ülkeyi armağan eden kahramanların anısını yaşatmak ve gelecek nesillere güzel bir ülke bırakmak amacıyla bizler bugünün mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Onların bıraktığı mirası korumak ve geleceğe taşımak bizim en büyük sorumluluğumuzdur. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine, ulusal bağımsızlığımıza ve demokrasiye sahip çıkacağız.  Büyük zaferin 98'inci yıldönümünü korona virüsüne karşı tüm tedbirlerimizi alarak coşkuyla kutlayacağız.  Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık savaşının tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten duygularımla kutluyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Özyiğit’ten Sunay Akın’a teşekkür

Davetlerini kırmayarak Mersin’e gelen Sunay Akın’a teşekkür eden Başkan Özyiğit, son olarak sosyal mesafe ve maske hatırlatmasında bulunarak şunları söyledi: “Dostum, kardeşim sevgili Sunay Akın, pandeminin hayatımızı zorlaştırdığı bugünlerde bizleri kırmadığın ve 30 Ağustos coşkusunu bizlerle yaşadığın için sana teşekkür ediyor ve seni Mersinli, Yenişehirli hemşehrilerimle baş başa bırakıyorum. Değerli hemşehrilerim lütfen sosyal mesafeye uyalım ve maskemizi takalım. Tedbirlere uyduğumuz takdirde virüsü yenebiliriz.”

Sunay Akın ayakta alkışlandı

Başkan Abdullah Özyiğit’in konuşmasının ardından sahneye çıkan Sunay Akın, Kurtuluş Savaşı ile ilgili çeşitli öyküleri tiyatralize ederek anlattı ve izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Yenişehir Belediyesine ve Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür eden Akın, Mersin’de olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Müzikli etkinlikler iptal edildi

Öte yandan Yenişehir Belediyesi, Mersinli Uzman Çavuş İdris Şahin’in şehit düşmesi nedeniyle tüm müzikli etkinliklerini iptal etti.