İletişim alanında 38 yıldır kuramsal ve uygulamalı çalışmalar yapan Prof. Dr. Sedat Cereci, 26’ncı kitap çalışmasını sonlandırdı. Kitap, makale ve film çalışmalarını yıllardır çok dilli olarak sürdüren Prof. Dr. Sedat Cereci, daha önce Türkçe ve İngilizce olarak yazdığı sosyal medya konusunu, değişik bir açıdan Almanca olarak kitaplaştırdı.

Hipermodern çağın en çok kullanılan medyası olan sosyal medyadan hareketle tüm yeni medyayı değerlendiren Prof. Cereci’nin, sosyal medya eleştirisiyle birlikte insanın uygarlık gelişiminin de ele aldığı öğrenildi. Globale Veränderung und Neues Medienleben (Küresel Değişim ve Yeni Medya Yaşamı) adıyla yayına hazırlanan kitapta, dünyanın değişen yapısı içinde değişen yaşam biçemlerinin ve insan yaklaşımlarının ele alındığı öğrenildi. Kitapta, Homo Sapiensin medyasından çağların değişimi ve yeni insana; sanayileşme sürecinden telefon devrimine; modern psikolojiden dijital çağ olanaklarına kadar dünyada yaşanan dönüşüm süreçlerinden söz edildiği belirtildi.

ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM” ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”

Almanca kitabın, bir açıdan bir uygarlık tarihi çalışmasının girişi olduğu ifade edildi. İnsanın aklıyla ve ilkel benliğiyle dünyayı değiştirmesinin özellikle vurgulandığı kitapta,  teknolojinin cazibesi, medya teknolojisi kültürü, yeni medya gerçekliği, gerçeklik ve simülasyon, ağlar ve ağ toplulukları, ultra modern çağda sosyal medyanın karakteri, sosyal medya oyunları, süperego ve sosyal medyanın sömürü araçları, göçmenler ve sosyal medya gibi başlıkların yer aldığı bildirildi. Bilgisayara dayalı yeni medya ile dünyada yeni bir yaşamın başladığını savunan kitapta, yeni medya ile geleneksel medya karşılaştırması, sosyal medyanın ultramodern rolünün de tartışıldığı, sosyal medya sistematiğinin eleştirildiği dile getirildi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen Mahatma Gandhi International Conference Multidisipliary Studies etkinliğinde sunduğu The Role of Social Media in modern Age that was Planned in Globalist Strategy başlıklı bildiriyle 26 Eylül 2018 tarihinde ödüle layık görülen Prof. Cereci’nin, artık günlük yaşamın temeline oturan sosyal medya sorununu farklı boyutlarıyla çalıştığı ve yayına dönüştürdüğü öğrenildi.

İletişim alanında çok sayıda kitabı bulunan Prof. Cereci’nin 100den fazla makalesinin yayınlandığı ve 100 civarında ülkede bilimsel etkinliklere katıldığı bildirildi. Prof. Dr. Sedat Cereci’nin 26. kitabı olan Almanca sosyal medya kitabında, bir anlamda insanlık tarihi ve teknolojinin gelişimi temelinde, hipermodern çağın insanlarının yaşam kültüründen söz edildiği belirtildi. Kitapta, hipermodern çağda, resmi işlemlerden günlük görüşmelere, pazar alışverişinden sosyal etkinliklere kadar hemen her işin ve eylemin, yeni medya aracılığıyla yapıldığı vurgulandı.