Mezitli Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal faaliyetlerde bulunabileceği Engelsiz Kafenin yapımına başladı. Engelli grupları için bir araya gelerek kaliteli zaman geçirebilecekleri aynı zamanda sosyal faaliyetlere katılabilecekleri şekilde planlanan Engelsiz Kafenin, Korona virüs tedbirleri kapsamında yılbaşından sonra faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.

Günümüzün en modern teknikleriyle, portatif olarak kolaylıkla sökülebilen malzemelerden üretildiği bilgisini veren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Engellilerimizi bir araya getirecek ve sosyal paylaşımlarını artıracak şekilde Menderes mahallemizde bulunan Okçuluk Okulu yanında Engelsiz Kafemizin inşaatına başladık. Korona Virüsü tedbirleri kapsamında kullanılamayacağı için yılbaşı itibariyle faaliyete geçirmeyi planladık. Çevre düzenlemesi ve engellilerimiz hayatını kolaylaştırıcı yapısıyla çok özel bir kafe olacak” diye konuştu.

BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, MAZBATASINI ALDI BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, MAZBATASINI ALDI

Tüm Mezitlililerin yaşadığı kentten mutlu olması için çalıştıklarını dile getiren Başkan Tarhan, “Engelsiz ve ulaşılabilir bir Mezitli için çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için projeler üretiyor; Mezitli'ye Engelsiz Kafeyi kazandırıyoruz. Aydınlık, yüzlü insanların yaşadığı mutlu bir kent yaratmaya çalışırken engellilerimizi de ihmal etmedik. Tüm birimlerimizde, kamuya açık alanlarda, yol ver kaldırımlarda önlerindeki engelleri kaldırmak amacıyla özel çalışmalar yaparken, kaliteli zaman geçirecekleri, sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebilecekleri bir buluşma mekânı için harekete geçtik. Engellilerimiz hem kendilerini ifade edebilecekleri sosyal bir mekâna hem de üretimde bulunarak gelir kazanabilecekleri bir alana sahip olacaklar. Engelsiz Kafemizin çevre düzenlemesi ve iç mekanları engellilerin rahat kullanımı için tasarlandı. Korona virüs salgının, sona ermesiyle birlikte engellilerimiz buralarda çok özel üretimlerde bulunacaklar” dedi.