Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı,

DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR DOĞRULAMA PLATFORMU TEYİT, “YEŞİL İDDİALARI” İNCELİYOR

Mersin merkez ile Silifke ve Bozyazı ilçelerinde bulunan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezlerinde minik dostların yaraları sarılırken, kısırlaştırma, sahiplendirme, aşılama ve mama bırakma hizmetleri de veriliyor.

Bakımevlerinde doğada çeşitli nedenlerle yaralanan hayvanların ameliyat, tedavi ve bakım hizmetleri de gerçekleştirilirken, 2021 yılında 3 bin 700 minik dostun yardımına koşuldu.

Uzman veteriner hekimlerce verilen bakım hizmetlerinin yanı sıra trafik kazasında yaralanan, işkence gören ya da doğada yaralanan hayvanlara Hayvan Ambulansı ile ulaşan ekipler, eski sağlığına kavuşturana kadar can dostların tedavi ve bakımını da üstleniyor.

TRAFİK KAZASINDA YARALANAN 3 BİN DOST TEDAVİ EDİLDİ

2021 yılında trafik kazasında yaralı olarak bakımevlerine getirilen yaklaşık 3 bin kedi ve köpeğin tedavisi de yine bakımevlerinde gerçekleştirildi. Veterinerler, kedi ve köpek popülasyonunun dengede kalabilmesi ve olası hastalıklara karşı korunabilmeleri adına da 1337’si kedi, 2 bin 954’ü köpek olmak üzere toplam 4 bin 291 minik dostu da kısırlaştırdı. Ekipler ayrıca, 2021 yılında 499’u karma, 4 bin 703’ü kuduz olmak üzere toplam 5 bin 202 aşılama işlemi yaparken gönüllü hayvanseverlerle birlikte 150 ton mama dağıtımı gerçekleştirdi.

PATİFEST İLE MİNİK DOSTLAR SAHİPLENDİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve pandemi nedeniyle ara verilen hayvanseverler ile minik dostların buluştuğu patifest 2021 yılında yeniden başlatıldı. Söyleşi, konser ve dans gösterilerinin yer aldığı etkinlikte kurulan sahiplendirme padokları ile Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevinde misafir edilen patili dostların sahiplendirilmesi sağlandı. Ayrıca sokakta yaşayan kedilerin olumsuz hava şartlarında güvenle kalabilecekleri 10 adet Kedi Evi’ni Adnan Menderes Bulvarı üzerinde bulunan sahil şeridine yerleştirdi. Sahilde bulunan güvercinlerin korunmalarını ve periyodik olarak beslenebilmeleri amacıyla harekete geçen ekipler, yerleştirdikleri kuş evi ile kuşların barınma ve beslenme ihtiyacını da karşılıyor.

Geçtiğimiz yaz aylarında Mersin Aydıncık, Bozyazı ve Silifke’de günlerce süren orman yangınlarında yaralanan yaban ve sokak hayvanlarının tedavisi de gerçekleştirilirken bölgelere mama ve yem bırakıldı.

HAYVAN HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRME EĞİTİMLERİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, paydaşlarıyla birlikte yerel hayvan koruma görevlilerine yönelik eğitimler de düzenledi. Eğitimlerde; hayvan davranışları, kısırlaştırma, işaretleme ve sahiplendirme ile kedi ve köpeklerin beslenmesi konuları anlatılarak, yerel hayvan koruma görevlilerinin bilinçlenmesi sağlandı.