ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI ALTUNOK, SİLİFKE İÇİN PROJELERİNİ TANITTI

Mersin’de, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek Köyü kırsalında 2017 yılında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş’in isminin parka verilmesi CHP’li ve HDP’li meclis üyelerince reddedilmesine tepki gösteren Şehit babası Halil Bahşiş, “Bu ülke şehit kanları ile yoğrulmuştur. Bunun kabul edilmemesi bizi son derece üzdü.  CHP’li ve HDP’li meclis üyelerine yazıklar olsun. Benim şehidimin isminin bir parka verilmesini bile çok gördüler” dedi.

Mersin’de, Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Dibek Köyü kırsalında 2017 yılında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş’in isminin başka bir parka verilerek değiştirilmesi önergesinin CHP’li ve HDP’li meclis üyelerince reddedilmesine tepki gösteren Şehit babası Halil Bahşiş, “Bu ülke şehit kanları ile yoğrulmuştur. Bunun kabul edilmemesi bizi son derece üzdü.  CHP’li ve HDP’li meclis üyelerine yazıklar olsun. Benim şehidimin isminin bir parka verilmesini bile çok gördüler” dedi.

‘Terörist ismi olsa hemen onaylarlar’

3 yıl önce 25 yaşındaki evladını şehit veren anne Sultan Bahşiş, “Lanet olsun bunların hepsine, bizim içimiz yanıyor, bir şehidin ismini parka veya bir başka yere verilmesi neden rahatsızlık veriyor. Biz şehit aileleri canımızı vermişiz, bir isim mi çok geliyor. CHP ile HDP Türkiye düşmanı gibi. Terörist ismi olsa hemen onaylarlar ama. Biz çocuklarımızın isimlerini bir yerlerde görsek mutlu oluruz. Bize gurur verir. Kendi yaşamıyor kuzumun ama ismi yaşar” dedi.

‘Kanımıza dokunuyor bu CHP ile HDP birlikteliği’

Devlete millete hayrı dokunmayanlar, bırakın şehit ailelerine de dokunmasın diyen baba Halil Bahşiş, “Zaten bizim kanımıza dokunuyor bu CHP ile HDP birlikteliği birde şehit ismini hazmedemiyorlar. Türkiye’nin refahı için bir şey yapmadıkları gibi, sorun yaratmak için uğraşıyorlar. Yaşadığımız acının üstüne üstüne geliyorlar. Her gün gözyaşı döküyoruz. Çocuğumuzun fotoğrafı ile ismini asarak görsek mutlu oluruz. Kardeşleri yeğenleri gurur duyar” diye konuştu. 

‘Cumhurbaşkanımız Türkiye düşmanlarıyla mücadele ediyor’

Şehidin babası Halil Bahşiş, “Terörle mücadelede büyük çalışmalar operasyonlar yapılıyor. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’dan ve Savunma Bakanımız Hulusi Akar’dan Allah razı olsun. Milletiz vatanımız için çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Kötü zihniyetliler gibi Türkiye ile uğraşmıyorlar. Şehit aileleriyle uğraşmıyorlar. Hep destek veriyorlar. Teşekkür ediyorum. Gurur duyuyorum” şeklinde konuştu.

25 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Bahşiş, 2 yıllık uzman çavuşken Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Dibek Köyü kırsalında çıkan çatışmada 19 Haziran 2017 yılında şehit düşmüştü. Akdeniz Belediye Meclisinde MHP'li Tufan Nenni, Şehidin isminin Huzurkentte bir parka verildiğini, ancak ailenin isteği doğrultusunda ailenin evine yakın bir parka verilerek değiştirilmesini önerge olarak vermişti. Ancak Nenni'nin bu önergesi HDP'li ve CHP'li vekillerce reddedilmişti.